Земеделските стопани могат да заявят калибриране на оборудването за прилагане

...
Земеделските стопани могат да заявят калибриране на оборудването за прилагане
Коментари Харесай

Земеделските стопани могат да заявят калибриране на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита

Земеделските стопани могат да заявят калибриране на оборудването за използване на артикули за растителна отбрана на място в стопанствата си. Изискванията и редът за осъществяване на периодическите инспекции на оборудването за използване на артикули за растителна отбрана (ОППРЗ) са посочени в Наредба № 5 от 3 февруари 2016 година на Министерство на земеделието и храните, оповестяват от пресцентъра на агарното министерство.

Според документа притежателите на оборудването би трябвало да се свържат с териториалните звена на основна дирекция „ Земеделие и районна политика “ - Център за изпитване и узаконяване в гр. Русе или в гр. Пловдив и да заявят осъществяване на инспекция, като попълнят поръчка.

След правене на график, на място в стопанствата се изпраща екип, който разполага с мобилни станции, изцяло оборудвани с нужните измервателни средства за инспекция на редовността и сигурността на ОППРЗ.

Времетраенето за инспекция на всяка машина е в период от 90 до 120 мин. При сполучливо минала инспекция на притежателите се дават уверение и стикер за минала инспекция за техническа редовност, във връзка с здравето на оператора и отбрана на културите и околната среда.

Съгласно Наредба № 5 периодическите инспекции на ново съоръжение за използване на артикули за растителна отбрана се правят до 5 години след закупуването му. След 2020 година е въведено условие оборудването да се ревизира на всеки 3 години.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР