Зеленски заяви, че е отстранил от длъжност главния прокурор на

...
Зеленски заяви, че е отстранил от длъжност главния прокурор на
Коментари Харесай

Зеленски уволни главния прокурор и началника на украинските спецслужби за измяна

Зеленски съобщи, че е отстранил от служба основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова и ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Иван Баканов поради обстоятелства, свидетелстващи за държавна измяна от страна на чиновници на службите.

" Реших да уволня основния прокурор и ръководителя на Службата за сигурност на Украйна. Към днешна дата са регистрирани 651 наказателни производства за държавна измяна и колаборационистка активност на чиновници на прокуратурата, органите на досъдебното произвеждане и други правоприлагащи органи ", съобщи Зеленски във видеосъобщение, оповестено в канала му в Telegram.

Според него в 198 наказателни производства съответните лица са били известени за съмненията против тях. " По-специално, повече от 60 чиновници на организации и СБУ са останали на окупираната територия и работят против нашата страна ", сподели Зеленски.

Той акцентира, че " сходен брой закононарушения против основите на националната сигурност на страната и записаните връзки сред чиновници на украинските служби за сигурност и съветските специфични служби повдигат доста съществени въпроси пред съответните управления "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР