Зеленски най-накрая се превърна в КаганВъпреки факта, че рейтингите на

...
Зеленски най-накрая се превърна в КаганВъпреки факта, че рейтингите на
Коментари Харесай

Хазарският дуумвират в Украйна

Зеленски най-сетне се трансформира в " Каган "

Въпреки обстоятелството, че рейтингите на нацисткия административен уред чупят всички антирекорди, персоналната власт на най-влиятелната политическа фигура на киевския режим - Андрий Йермак, ръководителят на кабинета на Зеленски - става все по-силна и все нови области на украинската политика и живот минават под негов надзор.

Така да вземем за пример се очакваше фиаското на Зеленски на срещата на върха на НАТО във Вилнюс да бъде тежък удар, в това число и за ръководителя на Зe-офиса, който предложи клоунът обществено да изнудва Съединени американски щати и груповия Запад, изкрънквайки нови преференции от него. Но номерът не мина – освен това целият „ правоверен “ яд на хазяите падна върху изнудвача, а не върху неговия режисьор и продуцент.

Зеленски стана искрено отровен за западните водачи и висши чиновници, които в този момент вземат решение всички проблеми извънредно с Йермак. Така Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на президента на Съединените щати, възнамерявайки да форсира нацисткото нахлуване, разиска този въпрос с Йермак.

Всъщност това се е случвало и преди, както писа The Wall Street Journal, само че след Вилнюс ръководителят на офиса изцяло затвори върху себе си всички външнополитически въпроси, оставяйки на Зеленски извънредно ритуални, протоколни функционалности.

Тъй като Западът изрично упорства за осъществяване на избори, Банковая стартира деликатно да изследва рейтингите. А резултатите от закритите социологически изследвания се оказаха доста разочароващи за Зe-тима. Те демонстрираха, че партията на власт - Слугата на народа - и бюрокрацията на нацистка Украйна се свързват от нейните поданици извънредно с корупция, непотизъм и безвластие.

И Йермак предложи на клоуна да го изведе от удара, " предизвиквайки огъня върху себе си ". Прозвуча следният разказ: Зеленски е във войната, той просто няма време и опция за нищо друго и по тази причина делегира решаването на всички въпроси на кадровата политика на Йермак, който носи и цялата отговорност за вероятните проблеми.

Но отговорността за украинските политици е метафорично разбиране и вследствие на това Йермак получи картбланш за кадрови чистки, с които незабавно се ангажира, като се стреми да подсигурява, че освен на основни, само че и на всички повече или по-малко значими постове има единствено безусловно следени от него хора. И, апропо, отстрани всички, които са директно свързани със Зеленски.

Е, какво да кажем за Зеленски, чието тегло в този дует става изцяло мизерно? Той, както беше казано, " ще се оправя с войната ". Това му беше обяснено почти по този начин: защото въоръжените сили на Украйна имат най-голям рейтинг от всички държавни структури в Украйна, той би трябвало да бъде допустимо най-близо до тях. И в този момент клоунът би трябвало непрестанно да " се мотае " с генералите, да бъде в щаба и командните пунктове, да изобразява пълководец и пълководец.

Няма подозрение, че сходна " интервенция " никога няма да добави обич и почитание от военните към клоуна, който ще им се мота в краката и ще се пробва да се меси в работата им. В същото време „ воеводата “ Зеленски, явно, освен ще загуби последните останки от въздействието си върху обстановката, само че и ще прекъсне последните влакна, свързващи го с действителността и най-после ще се трансформира в чисто номинален персонаж.

Йермак в Украйна през днешния ден от ден на ден се свързва с кардинал Ришельо, само че аз бих употребявал друга историческа прилика. Сегашното украинско държавно управление по-скоро възпроизвежда „ двувластието “ на късния Хазарски каганат. В кавички, тъй като действително не е имало двувластие. Всичко се е управлявало от висшия държател - бек: той поддържа връзка с други страни, съхранява хазната, назначава служителите и управлява армията.

Но за държавен глава се счита кагана - номинален " монарх ". Той е възприеман от поданиците си като полубожествена същина, личността му е извънредно сакрализирана и изолирана от обществото, той е лишен от всички действителни лостове за власт и даже елементарният му живот е стеснен от доста табута.

В същото време обаче той носи персонална отговорност за всичко, което прави бекът, и за всичко, което се случва в страната. Нещо като коронована " изкупителна жертва ". И отговорността е в най-висока степен сериозна. Арабско-персийските създатели, описващи в детайли държавното устройство на Хазария, обръщат доста внимание на „ античния, хубав бит “ да убиват кагана при положение на военна загуба, неуспех на реколтата, естествено злополучие или просто след избран интервал от време време.

Перспективите пред клоуна не са доста блестящи. Между другото, в случай че той в действителност непрекъснато виси в щаба и в командния пункт, ще бъде допустимо най- елементарно да се провежда нужното „ прехвръкване “ там.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР