Зеленски на срещата на върха на НАТО миналата седмица във

...
Зеленски на срещата на върха на НАТО миналата седмица във
Коментари Харесай

ЕС решил да не кани Зеленски на срещата на върха с Латинска Америка

Зеленски на срещата на върха на НАТО предходната седмица във Вилнюс

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел стигна до извода, че е по-добре да не се кани президента на Украйна Володимир Зеленски на срещата на върха Европейски съюз - Общността на латиноамериканските и карибските държави  (CEЛАК), която ще се организира на 17-18 юли в Брюксел. Това оповестява испанският вестник La Vanguardia, представен от ТАСС.

Според изданието украинският президент непосредствено изискал да му бъде разрешено по някакъв метод да взе участие в първата среща на високо равнище в белгийската столица от осем години насам. Въпреки че Зеленски няма да участва на срещата, " Украйна ще заеме видно място в полемиките на водачите ", в това число когато се разисква продоволствената сигурност, оповестиха дипломатически източници.

Срещата ще даде опция на Брюксел да изслуша мнението на представителите на CELAC за методите за разрешаване на украинската рецесия. Според вестника по време на подготовката на срещата на върха са зародили различия заради опита на Европейски Съюз да включи в окончателното изказване, чийто текст не е координиран, осъждане на спора в Украйна.

По-рано вестник ABC заяви, че ръководителят на испанското държавно управление Педро Санчес е поканил Зеленски на срещата на върха ЕС-CEЛАК, без да се съветва с сътрудниците си. На 6 юли брюкселският портал EURActiv, базирайки се на дипломатически източници, заяви, че водачите на 33 страни от Латинска Америка и Карибите са принудили Европейски Съюз да анулира поканата на президента на Украйна за срещата.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР