Зеленски коментира, че падане на Бахмут може да доведе до

...
Зеленски коментира, че падане на Бахмут може да доведе до
Коментари Харесай

Армията на олигарха Пригожин превзе АЗОМ, а Гроси предупреждава за риск от ядрена авария

Зеленски разяснява, че рухване на Бахмут може да докара до интернационален напън върху Украйна да се съгласи на недопустим компромис

Силите на съветската частна военна компания " Вагнер " евентуално са завладяли Артьомовския металообработващ цех (АЗОМ) в северната част на Бахмут (б. ред.: именуван в Русия Артьомовск) и не престават да печелят терен в източния украински град, обявиха от американският Институт за проучване на войната, представени от Българска телеграфна агенция.

Във всекидневната сводка, която разгласява на своя уебсайт, основаният във Вашингтон мозъчен концерн цитира съветски военни блогъри, че индустриалният комплекс към този момент е под контрола на милицията на олигарха Евгений Пригожин, която в този момент го прочиства от останали украински бойци. Тези изказвания са относително съвместими с наличните образни доказателства за съветско наличие в АЗОМ, означават американските анализатори.

Няколко съветски военни блогъри обявиха още през вчерашния ден, представени от Българска телеграфна агенция, че бойците на " Вагнер " са се доближили до центъра на Бахмут, поели са надзор над градския пазар и са достигнали Двореца на културата, написа още Институтът за проучване на войната. Според него тези изказвания също са правдоподобни, поради наличните образни доказателства, чиято геолокация е доказана.

Частната войска " Вагнер " евентуално работи за затвърждаване на териториалните си придобивки в северен и централен Бахмут, с цел да настъпи към центъра на града и да разшири зоната си на надзор в западната му част, отбелязва Институтът за проучване на войната. По негови оценки съветските сили са завладяли през последните седем дни още пет % от територията на Бахмут и сега държат почти 65 % от града.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че възможното рухване на Бахмут може да докара до интернационален напън върху страната му да се съгласи на недопустим компромис.

Британското военно разузнаване обаче регистрира през днешния ден понижаване на интензивността на съветските офанзиви в града спрямо предходните седмици.

Въоръжените сили на Украйна признаха, че съветската войска и частната военна компания " Вагнер " са постигнали прогрес в опитите си да завладяват Бахмут - източният украински град, който стана епицентър на сраженията във войната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вражеските сили имаха известна степен на триумф в своите дейности за щурмуване на града ", сподели в нощната си сводка генералният щаб на ВСУ. В същото време той добави, че бранителите на Бахмут го удържат и са отблъснали огромен брой офанзиви.

Битката за Бахмут продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото на войната преди повече от 13 месеца.

Авдиевка, която руснаците щурмуваха от първия ден на войната, в този момент е атакувана от тях от три страни, само че не е обкръжена, осведоми украинската осведомителна организация УНiАН.

В същото време ръководителят на Международната организация за атомна сила предизвести, че боевете край украинската атомна централа " Запорожие " се ускоряват, оповестява Българска национална телевизия.

Рафаел Гроси съобщи, че военните дейности крият риск от " огромна нуклеарна повреда, която няма да пощади никого ".

От началото на войната ръководителят на Международната организация за атомна сила за повторно посещава украинската централа.

Гроси се надява да реализира компромис сред двете страни да спрат сраженията в региона на Запорожката АЕЦ. Тя се намира на брега на Днепър, откъдето в този момент минава фронтовата линия.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР