Зеленски изпя химна на Украйна, докато над освободения Херсон се

...
Зеленски изпя химна на Украйна, докато над освободения Херсон се
Коментари Харесай

Зеленски изпя химна на Украйна, докато над освободения Херсон се издигаше националния флаг

Зеленски изпя химна на Украйна, до момента в който над освободения Херсон се издигаше националния байрак. Президентът на страната уточни: " Това е началото на края на войната, виждате мощната ни войска, която малко по малко освобождава краткотрайно окупираните територии на страната ".

" Продължаваме напред ", сподели той пред украински бойци, стоящи във групировка пред административната постройка на централния площад на града, където се бяха появили и родители с деца. Сред тях има бебешки колички, други развяват украински флагове или са завили децата си с тях. Зеленски уточни: " Ние сме подготвени за мир, мир за цялата ни страна ", оповестява БНР.

 

Зеленски благодари на НАТО и на другите съдружници за продължаващата им поддръжка във войната против Русия. Президентът акцентира, че доставката на ракети  и най-много на високомобилните артилерийски ракетни системи HIMARS от Съединените щати са създали " огромната разлика " за Киев: " Много се веселя, може да видите реакцията на хората, тяхната реакция не е театрална ".

 

Минути преди да дойде,  се чуе непосредствен обстрел до центъра на Херсон, а откакто Зеленски завърши речта си, няколко артилерийски гърмежа отекнаха над града, показва Ройтерс.

 

Жителите на Херсон посрещат с наслада идващите украински войски от петък насам, когато Русия изостави единствената районна столица, която бе превзела след нахлуването на Москва в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР