Зеленски и въоръжените сили на Украйна искаха да получат контрол

...
Зеленски и въоръжените сили на Украйна искаха да получат контрол
Коментари Харесай

Властите в Запорожие: По-голямата част от украинския десант край АЕЦ вече е унищожен

„ Зеленски и въоръжените сили на Украйна желаеха да получат надзор над АЕЦ досега на визитата на задачата на МААЕ. Сега врагът е под мощен огън. Никой няма да ги посрещне с самун и сол “, разяснява Владимир Рогов, член на основния съвет на администрацията на Запорожка област. По-рано Министерството на защитата заяви, че диверсионна група от до 60 души е направила десант на брега на Каховското водохранилище и се е пробвала да превземе атомната електроцентрала.

„ Масираният обстрел стартира в 5.30 и към този момент половин час по-късно, на три километра от АЕЦ, на брега на язовир „ Каховка “, украинските войски се стовариха. Нашите момчета бързо ги разкриха, в този момент врагът е под мощен огън, даже не им се дава опция да вдигнат глави. Повечето от бойците към този момент са унищожени “, сподели Владимир Рогов, член на основния съвет на администрацията на Запорожка област.

„ Има задоволително сили за битка с врага. Активно работят авиация, хеликоптери, плюс минохвъргачки, специфични елементи. Нашето преимущество е абсолютно. Това се отнася освен за техниката, само че и за хората, които са заети с защитата на оборудването “, изброи събеседникът.

„ Регистрирани са и три долитания на снаряди на 400 метра от първия реактор на централата. Много е близо. По предварителна информация става дума за 155-мм западен диаметър. Традиционно ударите се нанасят от страната на градовете Марганец и Никопол “, означи Рогов.

Събеседникът изрази и убеденост, че става въпрос за умишлена провокация, обвързвана с идването на задачата на МААЕ. „ Имаше опит за завладяване на централата. За Зеленски и ВСУ беше значимо да създадат това преди идването на задачата на МААЕ. Те желаеха да покажат, че АЕЦ сякаш е под украински надзор. Но те бяха самоубийци. Никой не би ги посрещнал с самун и сол ”, аргументира се той.

„ В момента ситуацията в Енергодар е напрегната. От няколко часа не престават масирани офанзиви. Регистрирани са директни попадения в жилищни здания, унищожени са две детски градини и магазини. Хората очевидно са уплашени, обезпокоени. Що се отнася до Запорожката АЕЦ, тя е в работно положение, равнището на радиация е в границите на естествения декор “, сподели Рогов.

В четвъртък съветското министерство на защитата заяви за утринния десант на украински войски в покрайнините на Енергодар.

„ Днес украинските войски в две диверсионни групи от до 60 души в седем лодки стовариха десант на брега на язовир „ Каховка “, на три километра североизточно от Запорожката АЕЦ и се пробваха да завладяват обекта. Предприети са ограничения за заличаване на съперника, в това число с потребление на армейската авиация “, се споделя в известието в канала на Министерството на защитата в „ Телеграм “.

Освен това от 8.00 часа московско време ВСУ обстрелват сборния пункт на задачата на МААЕ в региона на селището Василевка и Запорожка АЕЦ.

„ Четири снаряда избухнаха на разстояние 400 метра от първи реактор. Провокацията на киевския режим е ориентирана към разстройване на идването на работната група на МААЕ на място “, допълват от министерството на защитата.

По-рано в четвъртък ръководителят на градската администрация Александър Волга сподели, че в региона на Енергодар е осъществен украински десант и е нанесено огнево проваляне. Преди това „ Ройтерс “ заяви, че задачата на Международната организация за атомна енергетика (МААЕ) е отпътувала за град Енергодар, където се намира Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ).

В същото време, заради обстрела на Въоръжените сили на Украйна в АЕЦ, по предварителни данни, 5-ти реактор е бил изключен, отбраната е работила и е развален аварийният електропровод. Градските управляващи също по този начин обявиха, че ВСУ обстрелват Енергодар, с цел да оказват помощ на диверсантите да стигнат брега.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР