Зеленски е уверил германския канцлер, че страната му ще изготви

...
Зеленски е уверил германския канцлер, че страната му ще изготви
Коментари Харесай

Шолц търси диалог с Путин заради напрежението около Украйна

Зеленски е уверил немския канцлер, че страната му ще изготви планове на закони за специфичния статут на Донбас. От Киев Шолц още веднъж предизвести, че в случай че Русия нахлуе на украинска територия, ще последват тежки стопански наказания за Москва.

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън организира 40-минутен телефонен диалог с американския президент Джо Байдън. След него двамата обявиха, че към момента има вяра за реализиране на дипломатическо разрешаване на напрежението към Украйна, само че обстановката остава доста напрегната.

Въпреки непрекъснатите предизвестия за „ надвиснало “ съветско нахлуване против Украйна, Джонсън и Байдън са се съгласили, че към момента е допустимо реализиране на договорка. В декларация на „ Даунигнг стрийт “ се споделя, че двамата водачи считат, че продължава да има „ благонадежден прозорец “ за дипломацията и опция Русия да отстъпи от заканите.

По-рано, споменавайки тръбопроводите сред Русия и Европа, Борис Джонсън сподели, че европейските столици би трябвало „ да извадят Северен поток от кръвоносната си система “. Той добави, че светът би трябвало да се поучи от уроците от 2014 година, когато не бе направено доста да се понижи зависимостта от съветския газ и петрол в навечерието на съветските дейности в Източна Украйна и анексирането на Крим.

Днес Джонсън ще ръководи съвещание на Комитета за спаряване с спешни обстановки „ Кобра “ за разискване на английския отговор на рецесията. „ Кобра “ се събра и нощес под управлението на външния министър Лиз Тръс, след което тя съобщи, че целта на държавното управление е явен и това е отбраната на английските жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР