Зеленски: 14 бригади от украинските въоръжени сили са готови да

...
Зеленски: 14 бригади от украинските въоръжени сили са готови да
Коментари Харесай

Зеленски обяви за 14 бригади в резерва на ВСУ за контранастъпление. Това много ли е или малко?

Зеленски: 14 бригади от украинските въоръжени сили са подготвени да стартират нахлуване, когато Западът ги доокомплектова

Украинските въоръжени сили имат 14 бригади в запас, подготвени да стартират контранастъпление, когато Западът им помогне да се дооборудват с с оръжие и техника, сподели Владимир Зеленски в изявление за Bloomberg. Изнесената от него информация за размера на запаса на украинските войски се разяснява от телеграм канала „ Военна хроника “.

Откъде са се взели тези цифри?

Вероятно 14 бригади са общият боеспособен запас на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ сега. Възможно е тези звена да не са ситуирани на никое място съответно, а да са разсредоточени по обекти /съоръжения/ на територията на Украйна.

Това действително число ли е?

Като се има поради какъв брой сериозна е мобилизацията в Украйна, цифрата може да бъде и подценена. При трибатальонна бригадна конструкция, запасът от 14 бригади като бройка е единствено 35 хиляди души. Трудно е да се каже до каква степен цифрата може да бъде подценена, само че съгласно някои самостоятелни оценки общият запас на всички военни/паравоенни формирования, в това число многочислени сили за териториална защита, може да бъде към 90 хиляди души.

14 бригади – това доста или малко е?

Преди миналогодишното нахлуване група от 15-19 бригади беше събрана от всички посоки в Украйна, без да се броят тиловите служби и многочислените аварийни сили, показани основно от териториалната защита. Резултатът от украинската атака е прочут на всички.

Боеспособни ли са всички тези бригади?

Засега приказваме единствено за цифри. Оборудването на подобен огромен брой жива мощ с нужната техника и основаването на цялата нужна инфраструктура за всяка бригада е комплициран и нескончаем развой, който Украйна няма да може да реализира сама.

Кога и каква ще е доставката на огромни количества бронирани транспортни средства, както и забележителен брой изтребители F-16 за въздушната настъпателна интервенция, към този момент не е известно. В настоящия си тип 14 бригади най-вероятно не са подготвена за обикновено присъединяване във военни дейности и не може да бъде употребена пълноценно в настъплението.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19822Велислава Дърева: Имаме жесток, нападателен геополитически и вътрешнополитически напън върху БПЦАлтернативен Поглед14137Велислава Дърева: БПЦ беше доведена до ерес! В дядо Даниил хората припознаха надеждатаАлтернативен Поглед9663Борислав Гуцанов: Шансът да се отиде на седми следващи избори е прекомерно огромен!Алтернативен Поглед19703Калин Тодоров: Либералният консенсус в Европа е към този момент затрит след евроизборитеАлтернативен Поглед28932Калин Тодоров: Надскачане на Пеевски, прелом или опит за преодоляване на Движение за права и свободи!?Алтернативен Поглед153071Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед99295Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР