Зелено движение Оборище организира масово изпращане на сигнали до Направление

...
Зелено движение Оборище организира масово изпращане на сигнали до Направление
Коментари Харесай

Зелено движение Оборище организира масово изпращане на сигнал за запазване на Къщата с ягодите

Зелено придвижване Оборище провежда всеобщо изпращане на сигнали до Направление " Архитектура и градоустройство " към Столична община при основен проектант Здравков. Целта е да се резервира една от най-красивите къщи в центъра на София - " ".
, притежателят на къщата, желае да " преизгради " Къщата с ягодите, като я унищожи на 100%. Твърди, че подобен метод се позволява по Закон за устройство на територията. Дадената причина в медиите и в писмо до Общината за " преизграждането " е, че къщата била рискова.
 Боил Банов: Къщата с ягодите градивно е за сриване Боил Банов: Къщата с ягодите градивно е за сриване
" Оградата на Къщата с ягодите би трябвало да се възвърне, казусът е какво се случва вътре, постройката градивно е за сриване... Спорът...
Първият сигнал беше изпратен от Дими Димитров от Зелено придвижване Оборище: " Как по този начин всички красиви остарели здания станаха рискови тия години?! Столична община може да позволи на притежателя да унищожи къщата и да я " преизгради " бутафорно, само че може и да го задължи да си оправи улуците и водостоците, да вземем за пример. По вторият метод къщата няма да е рискова и ще може да се оправи в истинския си тип. Ние това желаеме. "
Гражданите се приканват да изпратят сигнал към НАГ-СО от свое име употребявайки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР