Зеленият сертификат в България ще отпадне при изпълнен един от

...
Зеленият сертификат в България ще отпадне при изпълнен един от
Коментари Харесай

Петков: Зеленият сертификат отпада при две условия

Зеленият документ в България ще отпадне при изпълнен един от два критерия. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет.

„ Единият е имунизация от 60% с две дози. Включвам и още един аршин - в случай че заетостта на всички интензивни кревати падне на 5% или надолу”, изясни той.

С други думи, когато вълната е минала, тогава зеленият документ предлагаме да отпадне. Това е предложение, което ще се дискутира в идващите дни, добави министър председателят и сподели, че в случай че заболяемостта се вдигне, документът още веднъж ще се вкара.

Кирил Петков съобщи, че е усъвършенстван моделът за ръководство на рецесията.

Клъстерите стават от 6 на 5 района. Това дава доста добър късмет в области в България, в които има ниски равнища на интензивни кревати, да трансферират интензивните случаи към прилежащите области. Така може да се понижи рискът от затваряне на области, сподели министър председателят Петков.

Добрата вест е, че към този момент разновидността на коронавирус не води до доста високи равнища на претовареност на интензивните кревати, добави министър председателят.

Той обаче разгласи, че Регион 1, който включва София - град, София - област и Благоевград се чака след 5 дни да влезе в стадий 3. Това ще се случи и в Регион 5, който включва област Ямбол. Това значи, че ще се влезе с меки, само че ограничаващи ограничения след 5 дни, сподели Петков.

На уеб страницата на държавното управление към този момент всеки ще може да види какво се случва с районите и какви са ограничаващите ограничения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР