Зеленият сертификат отново скара депутатите. От ГЕРБ за пореден ден

...
Зеленият сертификат отново скара депутатите. От ГЕРБ за пореден ден
Коментари Харесай

Само ДПС и ГЕРБ подкрепиха зеления сертификат за депутатите


Зеленият документ още веднъж скара депутатите. От ГЕРБ за следващ ден желаеха да се подложи на гласоподаване тяхното предложение депутатите без зелен документ да не бъдат допускани в постройката на Народно събрание, само че да могат да вземат участие в съвещанията отдалечено. От Българска социалистическа партия възразиха на предлагането с уточнението, че са „ за “ имунизацията и „ за “ зеления документ, само че не и за деленето на народните представители по този метод.

От Има Такъв Народ и „ Възраждане “ предстоящо обясниха, че зеленият документ е дискриминация, Тошко Йорданов даже съпостави Народното събрание с мол и ресторант.

От „ Демократична България “ се оповестиха за имунизацията и обясниха, че всички би трябвало да са виновни към здравето на близките. Призоваха за всеобща имунизация и за съблюдаване на ограниченията. В последна сметка обаче гласоподаваха „ въздържал се “.

От „ Продължаваме промяната “ бяха „ срещу “. Така гласоподаваха също депутатите от Има Такъв Народ и „ Възраждане “, а по-голямата част от групата на Българска социалистическа партия не взе участие в гласуването.

В последна сметка от ГЕРБ взеха решение да внесат ново искане – за цялостна анулация на зеления документ. От партията упорстват в заповедта на служебния министър на опазването на здравето да отпадне условието към всички жители, щом депутатите отхвърлят да го извършват.

Според ГЕРБ, макар че не са образувани постоянни парламентарни комисии, ръководителят на Народно събрание би трябвало да сложи предлагането им за гласоподаване в зала.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР