"Зеленият ринг – един от очакваните, знакови проекти, който свързва

...
"Зеленият ринг – един от очакваните, знакови проекти, който свързва
Коментари Харесай

Зеленият ринг ще свърже Борисовата градина с кв. Слатина - slava.bg

"Зеленият кръг – един от предстоящите, знакови планове, който свързва с нов линеен парк, вело и пешеходна алея „ Слатина “ с „ Изток “ и Борисовата градина – към този момент има план за обстоен организационен проект.

Зеленият кръг включва 3,1 км велоалея, пешеходни алеи, 30 000 кв. м нови зелени площи, 2 терена, които резервираме за детска градина и ясла и места за публично обслужване.

Споразумението ни с министъра на превоза е, че след приемането на проекта национална компания „ Железопътна инфраструктура “ ще трансферира 61 дка от терените на остарялата жп линия на Столична община, а 3 дка ще останат благосъстоятелност на НКЖИ.

Запазваме терени за детска градина и ясла, които ще можем да изградим след приемане на измененията в нормативните условия за детски заведения, които внесох в Министерство на регионалното развитие и Министерство на здравеопазването. Те плануват по-малки отстояния и опция да се строи на такива терени, които са по-малки и с неправилна форма.
Местата за публично обслужване, планувани в плана за проект, остават държавна благосъстоятелност на НКЖИ.

Всички мнения па плана за проект, които получим по време на публичните разисквания, ще бъдат прегледани от експертен съвет и по-късно проекта ще бъде импортиран в Столичния общински съвет.

Целта на Зеления кръг е да създадем обособено и безвредно трасе за различно напредване, което свързва кварталите и огромни градски паркове.
Първият стадий от него е трасето от „ Слатина “ до гара „ Пионер “, идващите са продължение на велоалеята през Борисова градина и НПЗ „ Хладилника “ до Южен парк ", заяви кметът Йорданка Фандъкова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР