Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до

...
Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до
Коментари Харесай

Удължават зелените релси до площад Македония“ в София

Зелените трамвайни релси от Руски монумент ще бъдат удължени до пл. „ Македония ", а в зоната ще бъде завършен линеен градски парк, заяви на интернет страницата си Столичната община. Промените в плана дават опция да бъде направена по-зелена градска среда.

 © Българска национална телевизия / АРХИВ
Прекратяването на процедурата за реорганизация на трасето на трамвай номер 5 от Руски монумент до Княжево е дало опция да бъдат направени промени в плана. С тях се резервират 163 места за паркиране, както и локалните платна за придвижване.

С измененията, направени от едно от най-големите френски архитектурни бюра " Вилмот архитекти " се планува нарастване на озеленяването - 467 дървета и 3720 кв. м. зелени площи. Осигуряват се пешеходното и вело придвижването и се основават места за отмора. Напречните връзки ще бъдат обогатени с по-подходящи пресичания на трамвайното трасе, е споделила кметът на София Йорданка Фандъкова.

Запазването на броя на местата за паркиране е едно от главните ни условия, тъй като прилежащите зони са строени при започване на предишния век, множеството от постройките нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране, е допълнила тя.

Архитектите от " Вилмот архитекти " ще съветват по измененията, а архитектите от българска страна би трябвало да преработят документите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР