Зелените сертификати ще бъдат адекватната мярка и спасението от локдаун.

...
Зелените сертификати ще бъдат адекватната мярка и спасението от локдаун.
Коментари Харесай

Александър Златанов: Зеленият сертификат ще ни избави от локдаун

Зелените документи ще бъдат съответната мярка и спасението от локдаун. В това бе безапелационен заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов в студиото на Българска национална телевизия.

Един от главните резултати на зеления документ е нарасналата имунизация и разкриване на скритата заболеваемост. Засега не се постанова да бъдат командировани лекари в страната, само че в случай че се наложи поради интензивните грижи и отделения, ще бъдат командировани, добави Златанов. 
 Здравните управляващи: Зеленият документ работи, с него обърнахме тренда на пандемията Здравните управляващи: Зеленият документ работи, с него обърнахме тренда на пандемията
Зеленият документ работи и имаме данни за превръщане тренда на пандемията - съотношението сред новозаболели и постъпили в болница е ра...

По думите на заместник-министъра при тези числа има две благоприятни условия – или да се затегнат ограниченията, или да се вкарат зелени документи. Много е мъчно да се наложат в миг, в който има опозиция, само че зеленият документ се вкарва в точния момент и чакаме, че резултатът ще бъде добър, чака Александър Златанов. 

Той разясни, че рационалната част от обществото поддържат зеления документ, с цел да не нарушат всекидневието си и контактите си. Зеленият документ се издава незабавно след слагане на първа доза, само че става годен и носи опцията да бъде употребен от 15-ия ден след слагането на дозата, изясни Златанов.

Той означи, че няма противопоказания за слагане на ваксина. Едно от сериозните неща е, когато се получи остра алергична реакция и се стигне до алергичен потрес, тогава не се ползва втората доза, сподели Златанов..

Във връзка с учениците и по кое време те ще се върнат в учебно заведение, Златанов съобщи, че следващият образователен ден ще се дефинира от служебния министър на образованието учен Николай Денков. Трябва да бъде основана организация, в случай че едно дете е с позитивен резултат, какво би трябвало да се направи. Решенията са на министъра и той взема решение, само че идната седмица може би към средата ще има присъствено образование, акцентира Златанов.  Щадящите проби за децата са безусловно задоволителни, само че откакто свършат тестванията, ще поръчани нови, увери Златанов. 
 Александър Златанов: Неминуем локдаун, в случай че нещата не престават да ескалират Александър Златанов: Неминуем локдаун, в случай че нещата не престават да ескалират
„ Ако продължим идващите дни с това движение и се очертае едно високо плато, може би ще имаме опцията да не влезем в локдаун,...

Децата от 1 до 4 няма да носят маски, само че за другите класове маската е нужна, тъй като се чака да посещават общи пространства. Маската е едно в допълнение средство, с което да се подсигурява безвредна среда, само че не трябва да вършим компромис с нея, безапелационен бе Златанов.

Според него даже и по време на пандемия децата би трябвало да посещават обучителните центрове. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР