Зелените сертификати, мигрантската криза по външните граници, напрежението между Русия

...
Зелените сертификати, мигрантската криза по външните граници, напрежението между Русия
Коментари Харесай

Среща на лидерите на ЕС, обсъждат зеления сертификат и ценит...

Зелените документи, мигрантската рецесия по външните граници, напрежението сред Русия и Украйна са акцентите в срещата на европейските водачи през днешния ден в Брюксел.

Тя стартира в 11 часа българско време, а страната ни ще е показана от президента Румен Радев.

Още тази заран европейските водачи ще обсъдят и най-вероятно поддържат предлагането на Европейска комисия за валидността на зелените документи. От януари те ще бъдат годни единствено при съществуване на трета доза най-късно 9 месеца след първичния цикъл на имунизация. Съюзът още веднъж ще опита да поддържа координирани дейности, с цел да резервира опцията за свободно пътешестване на европейска територия.

Скокът в цените на горивата и следствията за Европа е друга гореща тематика от дневния ред.

По традиция противоречивият въпрос за миграцията е допустимо още веднъж да разедини евролидерите. Кризисната обстановка по границите на Беларус с Полша и Литва ще в центъра на внимание.

Засиленото съветско военно наличие на границата с Украйна ще е измежду най-важните тематики на този съвет. Важно е с какво обръщение ще излязат евролидерите през днешния ден. Не е загадка, че съгласно едни не би трябвало да се прекалява с острия звук към Русия, защото към момента няма ново нарушение на териториалната целокупност на Украйна. Други обаче упорстват за недвусмислено предизвестие от страна на Европа при положение на съветска експанзия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР