Зелените коридори за ваксинация могат да продължат през седмицата. Ако

...
Зелените коридори за ваксинация могат да продължат през седмицата. Ако
Коментари Харесай

Зелените коридори за ваксинация продължават и през седмицата?

" Зелените коридори " за имунизация могат да продължат през седмицата. Ако има задоволителен брой ваксини, ще има такива коридори и през седмицата. Желанието е голямо, хората са чакали дълго време. Това сподели пред bTV шефът на " Пирогов " проф. доктор Асен Балтов.
Масовата имунизация е към този момент факт. Създадена е организация освен в " Пирогов ", само че и всички останали столични лечебни заведения, увери проф. Балтов. Имунизациите ще се правят и през днешния ден – от 8:30 до 17:00 часа. В първия ден от всеобщата имунизация в незабавната болница бяха имунизирани 560 души. Във ВМА единствено през вчерашния ден са имунизирани 700 души. Интересът е огромен, а пред лечебните заведения се извиха дълги опашки. Все повече от искащите са младежи.
" Не мисля, че има риск от безпорядък на опашките. Хората не бяха нетърпеливи, а по-скоро желаеха повече информация ", сподели още шефът на " Пирогов ", като добави, че имунизацията лишава към 5 минути.
 Разкази на очевидци: Как протича имунизацията против ковид в София? Разкази на очевидци: Как протича имунизацията против ковид в София?
" Въпреки сериозния и непрекъснат напор от отзовали се на самодейността на Пирогов да се даде опция за имунизиране на всички же...
Хората задават доста въпроси, питат по кое време би трябвало да си създадат втората доза, от началото на март когато влезе и електронната система за записване, хората ще могат да решат за втората доза от имунизацията, ще може да си я сложат или още веднъж в Пирогов, или на друго място, посочи проф. Балтов.
Проф. Балтов предложи след имунизация с имунизацията на AstraZeneca да не се използва корав алкохол. " Да се заобикалят тежки физически извършения. Ваксината на AstraZeneca, тъй като тя е векторна ваксина, от време на време някои от имунизираните подвигат температура до 24 часа след слагането на имунизацията.
Как ВМА и персонално ген. Мутафчийски се включиха в слагането на имунизациите - .
ОЩЕ: 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР