Зелените коридори по границите се изграждат и се пускат в

...
Зелените коридори по границите се изграждат и се пускат в
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Зелените коридори по границите са факт

„ Зелените коридори по границите се построяват и се пускат в придвижване. Ще отнеме малко софтуерно време, само че решението за тях е към този момент факт “. Това съобщи от Брюксел евродепутатът Ангел Джамбазки за предаването „ Плюс-Минус “ по Нова телевизия.
 „ Решението на Съвета през вчерашния ден е да бъдат основани „ зелени коридори “, през които да минават бързоразвалящи се, животоспасяващи и артикули от първа нужда. Предполагам, че ще отнеме няколко дни, с цел да се изтеглят цивилните коли на хората, тръгнали на път. Когато това стане, ще се даде опция да се прекарат бързо тези артикули “, съобщи Джамбазки. Той бе безапелационен, че превозвачите би трябвало да бъдат подкрепени и поздравени в сегашната обстановка, тъй като са на първата линия и работата им е доста значима в този миг.
Според евродепутата би трябвало да бъдат построени терминали по границите, с цел да има нужните санитарно-хигиенни условия. „ Падат във въздуха и гърмят като балони всичките празни приказки на плана „ Макрон “. Нали помните какво говореха те – че имало къде да спят, имало къде да ги настаняват… Оказа се, че е правилно това, което ние твърдяхме. Че такива места няма “, добави Джамбазки. „ Министерство на превоза и външно министерство вършат всичко допустимо, с цел да приберат българите от границите. Това са диалози с часове и доста старания. Тапите по границите към този момент се разчистват и чакаме нашите сънародници да се завърнат. Администрацията прави вероятното и би трябвало да бъдат поздравени “, добави евродепутатът.
„ Всичките ни политически съперници непрестанно говореха за повече Европа – видяхте, няма федерално равнище, няма единение, има едни комплицирани хора, които осъзнаха, че са сбъркали и са подценили обстановката. Видя се, че федералното начало липсва. Реакцията беше на националните страни и България бе от първите “, добави той.
„ Европейската комисия, въпреки и със закъснение, стартира да осмисля това, което би трябвало да прави. И тук би трябвало да отбележим разликата в реакциите от страна на Европейския съюз и националните страни. Защото до момента в който обособените страни взимаха ограничения, и тук България е една от най-бързо реагиралите, то тук едвам от през вчерашния ден като че ли осъзнаха сериозността на ситуацията и взеха ограничения “, безапелационен е Джамбазки.
„ Има строги ограничения в Белгия, само че няма суматоха. Социалният и стопанският живот не е спрял. Смятам, че хората не би трябвало да се поддават на подправени вести и на суматохата, тъй като тя би била най-лошият ни консултант “, съобщи още той. Според Джамбазки българските жители би трябвало да лимитират пътуванията си и тези, които са били в засегнатите страни, по-добре да не пътуват до България, с цел да не слагат в риск своите близки и цялото общество. „ Самият аз съм в такава среда и оставам тук. Ако се прибера, ще се изолирам за две седмици “, сподели още той като добави, че Европарламентът е взел ограничения за опазване на здравето на чиновниците в него, като работата се прави главно виртуално. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР