Зелени автобуси вече возят гражданите на Хасково. Електрическите превозни средства

...
Зелени автобуси вече возят гражданите на Хасково. Електрическите превозни средства
Коментари Харесай

Зелени автобуси вече возят гражданите на Хасково

" Зелени " рейсове към този момент возят жителите на Хасково. Електрическите транспортни средства за публичния превоз започнаха работа от август 2022 година. С тях всекидневно биват превозени хиляди пасажери по двете най-натоварени линии 1 и 4 на общинската транспортна скица.

Това стана допустимо с помощта на извоюван и изпълнен от общината план по Оперативна стратегия " Околна среда " за близо шест милиона лв..

" С осъществяването на плана постигнахме първо нулеви излъчвания от въглероден двуокис. Перспективите са за развиване на екосъобразния публичен превоз - в това време към този момент спечелихме нов план по Плана за възобновяване и резистентност за шест нови електробуса за останалите линии от градския превоз ", сподели шефът на общинското сдружение " Тролейбусен превоз " Албен Манджуков.

С електрическите рейсове в депото бяха доставени и шест зарядни станции, които разрешават бързо презареждане на батериите. Жителите на южния регионален център приветстват новата облага.

Освен че имат нулеви излъчвания от въглероден двуокис, поради по-ниските разноски за транспорт цената на билета се поддържа на един лев макар настъпилата инфлация. Каросериите и пътническите салони на електробусите се поддържат всекидневно в привлекателен за пасажерите тип.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР