Зеленчуците са една от най-здравословните групи храни, които можете да

...
Зеленчуците са една от най-здравословните групи храни, които можете да
Коментари Харесай

10-те най-здравословни зеленчука, които да включите в менюто си

Зеленчуците са една от най-здравословните групи храни, които можете да добавите към вашата диета - само че по какъв начин да прецените кои зеленчуци са най-полезни и на кои да наблегнете, до момента в който планирате ежедневните си хранения? Ако желаете да се храните здравословно и да давате на тялото си оптимално количество хранителни субстанции, добре е да се запознаете с най-здравословните зеленчуци. Едно от най-хубавите преимущества на яденето на доста зеленчуци е, че можете да ядете огромни количества и да останете сити дълго по-късно. Добавете тези здравословни зеленчуци към вашата диета, в случай че желаете да се храните чисто и да избегнете подуването.
Листни зелени
Обикновено листните зеленчуци имат доста високо наличие на витамини А и С, което е отлично за понижаване на хормоналния стрес, който може да ви накара да задържате мазнини в региона на корема, както и да задържате вода. Листните зеленчуци като спанак и зеле са нискокалорични и цялостни с фибри.
Тиквички
Ако търсите хранителни добавки в диетата си, тиквичките са един от най-здравословните зеленчуци. Те са нискокалорични, само че ви основават чувство за задоволеност и задоволство след хранене. Малък трик, който можете да приложите, в случай че желаете да детоксикирате тялото си, е да сварите кората на една тиквичка и да пиете водата рано заран. Наистина пречиства тялото и ви поддържа ви добре хидратирани и подхранва.
Краставица
Краставицата е цялостна с хранителни субстанции и оказва помощ при задържане на вода и отичане в тялото. Съставена от 95% вода, тя ви поддържа по-сити за по-дълго. Опитайте да приготвите смути, приготвено с краставици, кресон, мента и ябълка за освежаваща напитка, цялостна с витамини.
Кръстоцветни зеленчуци
Известни със своите фитонутриенти за битка с рака, кръстоцветните зеленчуци имат репутацията на едни от най-здравословните зеленчуци, които можем да консумираме рутинно. Те понижават възпалението и балансират кръвната захар. Броколите са превъзходен източник на фибри и калций, до момента в който карфиолът съдържа огромно количество витамин С, а брюкселското зеле е превъзходен източник на фолиева киселина и витамини А и С - всичко това е потребно за поддържане на вашия метаболизъм.
Праз
С високото си наличие на фибри празът оказва помощ за понижаване на холестерола. Той също е с високо наличие на калий и витамин С и подкрепя сърдечно-съдовата ни система, като пази кръвоносните съдове, заради високите количества на неповторим антиоксидант, наименуван кемпферол, които съдържа.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР