Зелената зона за платено почасово паркиране пред Четвърто районно управление

...
Зелената зона за платено почасово паркиране пред Четвърто районно управление
Коментари Харесай

Частен паркинг: Полицаи от столичното 4-то РУ спират без да плащат за зелена зона

Зелената зона за платено почасово паркиране пред Четвърто районно ръководство в София се е трансформирала в частен паркинг на полицията, алармираха наши фенове. В региона на полицейския сектор постоянно има паркирани персонални коли на чиновниците на органа на реда, в които повърхностно са оставени полицейски атрибути. В последно време местата за платено паркиране са се напълнили и с иззети коли със свалени номера.

Показахме ви проблемите с паркираните персонални коли на служители на реда пред Четвърто районно още преди 3 години. Тогава още веднъж получихме подобен сигнал. Жителят на региона, който ни алармира тогава сподели, че обстановката доста се е подобрила, само че не за дълго. В момента по таблата и сред седалките още веднъж всеобщо има палки и фуражки.

Калин Тихолов, гражданин на региона: " Колите стоят повече от 8 часа и в никакъв случай на табло не съм виждал какъвто и да е ваучър. "

- И като минат тея за скобите и викат не ги закачаме тея, не можем да се занимаваме и по този начин.

От Центъра за градска подвижност признават за казуса, само че твърдят, че всички жители се глобяват, без значение от поставените отличителни полицейски знаци. След появяването на екипа ни в региона, се появиха и СМС-и за отличителните коли.

" За мен казуса съществува и за мене е обидно хората които управляват спазването на разпоредбите да се пробват да ги нарушават. Гарантирам ви, че такива коли имаме всекидневно и репатрирани и с сложени скоби ", сподели Ивайло Симеонов, началник на " Контрол паркиране и наложително пренасяне " в ЦГМ.



Липсата тук-там в региона на ул. " Крум Попов " е осезаема, а платените места към този момент са заети и от аварирали коли, които седят там от месеци. Освен коли от произшествия, в региона на 4-то районно ръководство има и иззети коли, които към момента са материални доказателства, забавно е обаче за какво те са репатрирани на място неразрешени за паркиране.

Ето да вземем за пример този наследник автомобил е паркиран на островче и пречи на пешеходците.

Калин Тихолов, гражданин на региона: " Това граничи с цялостен парадокс. Където е свален тротоара за по-лесен достъп тази кола седи повече от 2 месеца там. "

След последните сигнали от поданици в средата на април, от ЦГМ са изпратили писмо до началника на 4-то РПУ с копие до шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, в което споделят, че в зоните за платено паркиране се позволяват единствено регистрирани коли и в случай че не подхващат дейности, иззетите коли ще бъдат репатрирани и глобени. Проблемът е пред всяко районно, тъй като плануваният паркинг за такива коли към момента не е подготвен.

От Столична дирекция на вътрешните работи обясниха за Българска национална телевизия, че контрольорите на ЦГМ би трябвало да глобяват всички незаплатили за зона, без значение от поставените полицейски атрибути.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР