Зелената зона за паркиране във Варна се очаква да заработи

...
Зелената зона за паркиране във Варна се очаква да заработи
Коментари Харесай

Пускат Зелената зона във Варна напролет

Зелената зона за паркиране във Варна се чака да проработи през пролетта. Това сподели за Moreto.net шефът на общинското дружество „ Общински паркинги и синя зона “.

Проектът е към финалната си фаза, следва утвърждението му от съответните органи, след което ще стартират същинските действия по реализирането му. Първо ще бъде осъществен ремонт и рехабилитация на 120 хиляди кв. м. Улична мрежа. Ще бъдат положени хоризонтална маркировка, пътни знаци и осведомителни табели.

Най-вероятно зоната ще бъде въведена поетапно, както разширението на Синя зона, сподели Иванов.

По проект Зелената зона трябваше да започва през ноември, само че се стигна до отсрочване на този период. Една от аргументите за забавянето е късното приемане на общинския и надлежно републиканския бюджет. Средствата за реализирането на плана на този стадий са обезпечени.

Зоната ще бъде на територията на „ Одесос “ и „ Приморски “ и ще включва 7 подзони. Всички те ще са сред Синя зона и бул. „ Левски “ (без „ Максуда “). Ще има 10 500 места за паркиране. 500 са плануваните места за хора с увреждания.

Цената за 1 час престой ще бъде 1 лев. Живеещите в обсега на зоната ще заплащат по 5 лева месечно за първи автомобил и 10 лв. за втори.

Зоната за паркиране ще разполага с два вида паркоместа - за общо прилагане и непокътнати. Паркоместата за общо прилагане ще бъдат предопределени за поданици, компании и посетители на града. Запазените паркоместа ще бъдат отдавани чартърен на компании и техният брой ще бъде стеснен. Определени паркоместа ще бъдат маркирани за специфични консуматори, като полиция, община, хора с увреждания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР