Зелената партия в Германия, която в момента има 67 депутата

...
Зелената партия в Германия, която в момента има 67 депутата
Коментари Харесай

Зелените в Германия номинират жена за канцлер

Зелената партия в Германия, която сега има 67 депутата от общо 709 в Бундестага, издигна кандидатурата на 41-годишната Анналена Баербок за идните избори за канцлер в страната, предадоха интернационалните организации.

В последните години от ден на ден германци демонстрират нараснал интерес към тематиките за климатичните промени, което – съгласно последните социологически изследвания – дава висока поддържа за Зелените. Затова партията се надява освен да влезе възможната бъдеща  ръководеща коалиция, само че и да се състезава почтено за поста на канцлера.

Баербок е родена през 1980 година, приключила е London School of Economics през 2005 година в компетентност обществено интернационално право. Тя е народен представител от 2013 година, беше представител на парламентарната група на партията сред 2013 година и 2017 година и заместител ръководител на парламентарната комисия по стопански въпроси и енергетика. Някои съпоставят стила й на изчерпателен метод с този на отиващата си от властта Меркел.

Зелените имат за цел да изградят социално-екологичен модел на стопанската система на Германия. Целта им е всички ТЕЦ-ове на въглища да спрат до 2030 година и да забранят колите с мотори с вътрешно горене до 2030 година Така те желаят да понижат излъчванията до 2030 година с 70% по отношение на 1990 година, а не с 55%, както е съгласно сегашния проект. Също по този начин те желаят през идващите 10 години да се влагат 500 милиарда евро в климатиччен преход.  „ Зелените към този момент не са група радикалисти – те  имат явен проект, както и концепция по какъв начин да го финансират “, написа в разбор Си Ен Би Си.

Ако ХДС не успее да завоюва болшинство, дружно с партньорска партия, то е допустимо Социал-демократическата партия, Зелените и Левите да сформират коалиция, а следователно шансът Баербок да ръководи е огромен.

Както е известно управлявалата повече от 10 години Ангела Меркел ще отстъпи поста си. Управляващото обединяване сред нейната партия на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз избират сред министър председателят на Бавария Маркус Зьодер и водачът на ХДС Армин Лашет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР