Зелена книга и Бохемска рапсодия са големите победители от 76-ата

...
Зелена книга и Бохемска рапсодия са големите победители от 76-ата
Коментари Харесай

Роди се звезда отстъпи на Зелена книга и Бохемска рапсодия на Глобусите

Зелена книга и Бохемска рапсодия са огромните спечелили от 76-ата гала по връчването на премиите Златен глобус. Лентата, която връща фена през 60-те години на предишния век, когато Тони Лип, италиано-американски охранител, е нает да вози и охранява Дон Шърли, прочут афроамерикански джаз пианист по време на турнето му в мощно консервативния американски Юг, се прибра от блестящата вечер с общо три статуетки - за най-хубав филм (мюзикъл или комедия), най-хубав сюжет за работата на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и най-хубав артист в поддържаща роля - Махершала Али.

Бохемска рапсодия, отдаден на групата Queen, получи две награди - Златен глобус за най-хубава драма и за най-хубав артист в драма. Така, лентата измести от почетното място считания за любимец Роди се звезда на Брадли Купър и с присъединяване на попзвездата Лейди Гага.

Рома на Алфонсо Куарон също е с две награди - за най-хубав непознат филм и за най-хубава ресижура. Филмът наблюдава историята на мексиканско семейство през 70-те години на предишния век и е въодушевен от живота на самия режисьор. Действието във кино лентата се развива в квартала Рома на мексиканската столица, откъдето идва и заглавието му. В продукцията се наблюдават и митинги на студенти, прераснали в принуждение.

Филмът към този момент завоюва Златния лъв на Кинофестивала във Венеция предходната година. Той завоюва и редица награди на кино асоциации. "Рома " е номиниран за няколко награди Изборът на критиците.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР