„Зелен сертификат” ще бъде въведен до три месеца в Европейския

...
„Зелен сертификат” ще бъде въведен до три месеца в Европейския
Коментари Харесай

Гърция и Великобритания поискаха COVID паспорти

„ Зелен сертификат” ще бъде въведен до три месеца в Европейския съюз за хората, които не придвижват COVID-19, без значение дали са имунизирани, преболедували или имат негативен PCR- тест. Това взеха решение през вчерашния ден късно вечерта водачите на 27-те страни членки.
Най-силен глас за въвеждане на имунизационни паспорти нададе Гърция. Тези удостоверения би трябвало да съдържат името и датата на раждане на жителя. По избор може да се вкара пол и персонален номер или ЕГН. Трябва да бъде въведен типът на имунизацията, както и институцията, която е издала документа, както и неговата годност. Това е поискала Гърция да бъде въведено и записано в този документ.
В южната ни съседка се разисква и въвеждането на две „ писти” за туристите. Тези, които имат този документ, ще минават през едната без проблем. През другият кулоар ще продължи тестването и наложителното съществуване на QR-код.
В региона на Атика карантината беше удължена още веднъж. Тя ще важи до 8 март. Предполага се, че тя ще бъде удължена още веднъж, в случай че случаите на ковид не паднат още веднъж.
Англия също изиска сходна мярка, въпреки че към този момент не е в Общността. Борис Джонсън в началото беше срещу концепцията. Той обаче бе подбуден към въвеждането на Коронавирус паспорти, откакто над 500 хиляди британци са създали резервации за почивки в чужбина. 200 хиляди англичани пък се оповестиха против въвеждането на сходни паспорти.
Наложи се и английската кралица, която нормално не взема отношение по сходни въпроси, да призове поданиците си да се имунизират и да го създадат с грижа за хората в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР