Зехтинът намалява риска от рак със 17% - това установява

...
Зехтинът намалява риска от рак със 17% - това установява
Коментари Харесай

Лъжица зехтин на ден пази от опасна болест

Зехтинът понижава риска от рак със 17% - това открива Американският лицей по кардиология след огромно изследване на над 100 хиляди души.

Ежедневната консумация на дребни порции зехтин понижава риска от гибел от разнообразни форми на рак с към 17%, а също по този начин понижава вероятността от гибел от сърдечни и съдови болести с 19%.
Яденето на мазни храни е потребно, в случай че имате тази болест
Швейцарски откриватели са открили, че при избрани условия мазнините оказват помощ на бета-клетките на панкреаса да поддържат естествени...
Прочети повече
" Ние потвърдихме актуалните хранителни рекомендации за зехтин и други ненаситени растителни мазнини. Освен това, нашите наблюдения демонстрират, че лекарите би трябвало да поучават пациентите да заменят маслото и маргарина със зехтин, което ще усъвършенства здравето им ", сподели старши научният помощник в Харвардския университет Марта Гуаш-Фере, представена от пресцентъра на Американския лицей по кардиология.

Учените стигнат до това умозаключение, откакто изследват данните, събрани посредством два огромни мониторингови плана, като от три десетилетия наблюдават измененията в здравословното положение на сътрудниците си, както и измененията в диетата, микрофлората и неприятните им привички. В изследването е изследвано по какъв начин потреблението на зехтин в храната въздейства върху здравето на медицинските сестри и здравните служащи и тяхната предразположеност към сърдечни болести, рак, болест на Алцхаймер и други здравословни проблеми, свързани със злоупотребата с мазни храни.

Доброволците, които употребяват към седем грама зехтин дневно, имат 17% по-малко възможност да умрат от разнообразни форми на рак, а също и 18% по-малък късмет да умрат от болести на белите дробове и сърцето. По същия метод, постоянната консумация на зехтин понижава вероятността от развиване на заболяването на Алцхаймер и други невродегенеративни болести с 29%.

Освен това лекарите откриват, че избягването на други източници на мазнини и замяната им със зехтин има също толкоз удобен резултат върху здравето на доброволците. Замяната на 10 грама масло, майонеза или маргарин с сходна маса зехтин или други растителни мазнини понижава риска от преждевременна гибел на доброволците с към 8-34%, според от типа на заместената лой.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР