Здравословният начин на живот включва: първо, да се избере подходящия

...
Здравословният начин на живот включва: първо, да се избере подходящия
Коментари Харесай

Всеки трябва да знае, че е по-добре да се спи на лявата страна

Здравословният метод на живот включва: първо, да се избере подобаващия за даден човек хранителен режим; второ, да се поддържат високи равнища на физическа и психическа стабилност; трето, да бъде организмът непрестанно в хидратирано състояние; четвърто, да се обезпечи спокоен нощен сън – като изискване дейно възобновяване на естественото действие на организма.

В тази връзка, значимо значение имат резултатите от неотдавна извършено двугодишно проучване на 1119 души от двата пола, на възраст сред 20 и 65 години. Сравнявайки телесните им параметри и физическото положение съгласно тяхната възраст, учените записват прецизно техните привички по отношение на заспиване в една или друга поза на тялото. Целта е да открият оптимална позиция на тялото за сън, към която подсъзнателно се стремят следените човеци и по какъв начин това се отразява върху общото им здравословно положение.
 Спалният комплект – стилно решение за всеки дом Спалният комплект – стилно решение за всеки дом
Всеки желае да трансформира стаята за сън в уютна зона, предоставяща комфорт и релакс. В днешно време производителите вършат всичко допустимо...

Основният резултат е, че в случаите който спането на една страна е било предпочитано за изследваните, то те усещат на сутринта тялото си по-добре възобновено и не се оплакват от здравословни проблеми,

Над 50% от участниците са спели, обърнати на едната си страна, към 37% – по тил и 8.4% – по стомах. Предполага се, че такова систематизиране е обвързвано с развиването на човешкото тяло през годините; дребните деца спят инстинктивно по тил – инстикт, иницииран при оформянето на главните извивки на гръбначния дирек. С натрупването на годините, спането по тил отстъпва място на спане на една страна – било то надясно или наляво. Това става неумишлено, защото с непрекъснатото променяне на телесната позиция по време на съня се заобикаля лимфният застой в тъканите. Установява се взаимозависимост и от типа на пола – дамите избират спането „ на една страна “, водещо до по-доброто им телесно и психическо здраве и по-продължителен живот.

Остава въпросът – на лявата или на дясната страна би трябвало да се спи? Установено, че спането на лявата страна е надалеч по-здравословно! Ето за какво е по този начин.

1. Налице е асиметрична настройка на органите в стомашно-чревния тракт – при лежане на лявата страна стомахът е ситуиран под хранопровода и действието на органите не се затруднява: няма киселини, запек и проблеми с „ сопнато черво “.
 Учени потвърдиха на коя страна би трябвало да спим, с цел да сме здрави Учени потвърдиха на коя страна би трябвало да спим, с цел да сме здрави
Осигуряването на добър нощен сън е от решаващо значение за здравето, тялото, мозъка и настроението ни, изключително откакто през по-голямата...

2. Лимфният и кръво снабдителният поток се ускоряват, при което лимфата отстранява по-ефективно токсините и изгаря по-бързо непотребните мазнини, мозъкът се зарежда пълноценно с О2, а пробуждането е с чувство за пълноценна релаксация.

3. Намалява се хъркането, предизвикващо кислороден недостиг в мозъка – причина за намаляване на паметта. При цялостните хора има заплаха от прекъсване на дишането.

Единствено за хора със сърдечни проблеми не е целесъобразно да спят обърнали тялото си на лявата страна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР