Здравословният начин на хранене, в който преобладават плодовете и зеленчуците,

...
Здравословният начин на хранене, в който преобладават плодовете и зеленчуците,
Коментари Харесай

Храните, които ни правят по-привлекателни

Здравословният метод на хранене, в който доминират плодовете и зеленчуците, ни прави и по-привлекателни. Плодовете и зеленчуците, когато са в обилие, придават златист цвят на кожата, който способства да изглеждаме по-добре, открива проучване.

 „ Повечето хора считат, че най-хубавият метод да подобрят цвета на кожата си е слънчевият тен, само че проучванията ни демонстрират, че яденето на плодове и зеленчуци е доста по-ефективно “ – споделя доктор Ян Стивън, началник на изследването.  Участниците в него, които са консумирали повече плодове и зеленчуци придобили по-златист цвят на кожата с помощта на каротеноидите – антиоксиданти, които гълтам нездравословните химични субстанции и дават яркия цвят на морковите и доматите (наред с други плодове и зеленчуци).

„ Открихме, че когато би трябвало да избират сред слънчевия загар и тена, добит от каротеноидите, хората избират втория. – споделя доктор Стивън. – Така че, в случай че желаете по-здравословен и прелъстителен загар, е по-добре да се храните с обилие от плодове и зеленчуци, вместо да лежите на слънце. “

Макар че участниците в това изследване са били светлокожи, други проучвания демонстрират, че същите резултати се следят и при хората с по-тъмни цветове на кожата. Жълтеникавият нюанс на кожата се възприема като по-привлекателен и при чернокожите.

Според учените повода за желанието към по-ярките цветове на кожата при хората е нещо, което споделяме доста други типове. Например блестящо жълтите човки и пера демонстрират на женската птица, че мъжкият е здрав. Много типове женски птици избират по-ярки мъжки. За първи път обаче сходна взаимозависимост е открита и в границите на нашия тип.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР