Здравното министерство публикува на сайта си пълната заповед за новите

...
Здравното министерство публикува на сайта си пълната заповед за новите
Коментари Харесай

Какво гласи заповедта за новите мерки, как да получим COVID сертификат и колко време важи

Здравното министерство разгласява на уеб страницата си цялостната заповед за новите краткотрайни противоепидемични ограничения, които влизат в действие от среднощ в четвъртък. Според нея съвсем всички действия на закрито се преустановяват, в случай че работещите или присъстващите нямат документ за имунизация, преболедуване или резултат от PCR или антигенен тест.

Цялата заповед прочетете

Новината, че от четвъртък редица действия на закрито ще са налични единствено за притежателите на Коронавирус документ, накара мнозина да се запитат по какъв начин да го получим и какъв брой време важи той.

Коронавирус документът за ваксина в действителност е европейският документ за приключен цикъл на имунизация, с който всички пътуваме през последните месеци. Този документ е без краен период, без значение по кое време е сложена втората игла, напомня Нова телевизия.

С шестмесечен период обаче е документът, който имат хората, преболедували ковид. Тоест, в случай че някой е бил болен през март, то към днешна дата валидността към този момент е изтекла.

Третият тип документ е този, който се издава въз основата на изработен тест. Валидността там е друга. При PCR теста срокът на годност е 72 часа, а при антигенен този период е 48 часа.

Всички, изкарали ковид, които попадат като доказани случаи с позитивен резултат от PCR тест в Националния указател за битка с COVID-19, ще имат опция да изтеглят цифровия вид на европейския зелен документ. Той може да бъде изтеглен от секция " Аз и моето семейство " без да е нужен дипломиран електронен автограф (КЕП).

Цифровата версия може да се съхранява на мобилно устройство. Гражданите могат също по този начин да изискат документа на книжен притежател. И при двете версии ще е налице QR код, който ще съдържа значителната информация, както и дигитален автограф, гарантиращ достоверността на документа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР