Здравното министерство организира томбола с таблети и часовници за ваксинирани.

...
Здравното министерство организира томбола с таблети и часовници за ваксинирани.
Коментари Харесай

МЗ организира томбола с награди за ваксинираните срещу COVID-19

Здравното министерство провежда лотария с таблети и часовници за имунизирани. Ваучери обаче сега не се обмислят, стана ясно от думите на служебния министър на туризма Стела Балтова.
"Започва така наречен лотария на Министерството на здравеопазването, напълно скоро ще я разгласят обществено. Като се ваксинираш, ще получиш премия. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако желаят, хората от туристически отрасъл могат да изпратят оферти за премия. Може да се завоюва таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, изясни тя.
Според нея, в случай че няма убедеността, че с имунизацията ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, едва ли томболата ще помогне с повишение на % на имунизирани.
Балтова уточни, че страната подхожда отговорно към бранша и никой няма да бъде зарязан.
"Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия длъжностен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, само че с нов дизайн. Ще бъдат подкрепени и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха обезпечени спомагателни средства ", уточни тя и заяви, че още в понеделник ще организира среща с представители на сектора, с цел да разясняват за какви разноски е най-добре да бъдат отделени тези средства.
Министърът изясни, че локалните налози и такси няма по какъв начин да бъдат обезщетени, само че оперативните разноски ще бъдат обезщетени в някаква степен.
"Нас ни чака един нов сезон – зимният. Проведох среща представители на бизнеса и на общините, с цел да забележим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се чака да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива”, сподели още тя.
По думите й се усеща предпочитание и поощряване на имунизиране в сектора. Вече има хотели и туроператори, които имат стикери за 100% имунизиран личен състав.
"Това е един самостоятелен развой и не бихме желали да принуждаваме или да задължаваме да има имунизация. Нека това да пристигна от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с имунизирането не съществува ", разяснява още Балтова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР