Здравният паспорт е един от начините за безопасно влизане на

...
Здравният паспорт е един от начините за безопасно влизане на
Коментари Харесай

Здравен паспорт при влизане в Гърция е сред мерките за спасяване на туристическия сезон

 Здравният паспорт е един от методите за безвредно влизане на територията на Гърция, който може да се вкара по време на туристическия сезон. Туристите ще се тестват за COVID-19 в личните си страни, преди да се качат в самолета, предлага министърът на туризма Харис Теохарис.

В изявление за телевизия " Скай " министърът показа, че единият от разновидностите е да се вършат проби на идващите в Гърция туристи, като използва термина " здравен паспорт ". Това значи, че екскурзиант от Германия, да вземем за пример, си прави тест за COVID-19 още преди идването си в Гърция.

Теохарис призна, че упорства в Европейски Съюз и Европейска комисия да се организира общоевропейски разговор и да се реализира съглашение за правенето на съответните протоколи.

" Ако всички се съгласим, тогава тестванията може да се вършат и при влизане в страната, на летищата. Така ще имаме по-добра методология и по-малко проблеми ", акцентира министърът на туризма. Той посочи, че това е мъчно осъществимо, таман като обстановката е друга на другите граници – сухопътни, на летищата или на пристанищата, само че при всички случаи би трябвало да се създаде настоящ механизъм.

Целта е Гърция да " отвори вратите си за влизане на нейна територия ", защото туризмът е значима част от стопанската система. Първоначално напъните ще бъдат ориентирани към месеците юли, август и септември, а в малко по-дългосрочна вероятност може да се включи и октомври.

От чужбина ползата не е понижен, няма отказани резервации, съобщи министърът. Ведомството му се намира в непрекъснат контакт с огромните туроператори, с цел да се изпълнят огромните хотели.

Туроператорите чакат страните да се спогодят за здравните процедури, които ще би трябвало да се съблюдават, с цел да бъдат спокойни гостите за своето здраве. В същото време би трябвало да бъде показан явен времеви интервал, с цел да бъде оповестена съответна дата за отваряне на сезонните хотели, изясни Теохарис.

Туризмът е " един доста комплициран въпрос ", на който би трябвало да бъде открито решение, съобщи на днешния постоянен брифинг държавният представител Стелиос Пецас. Тази тематика е част от проектите на държавното управление за последователно възобновяване на естествения живот в страната, които ще бъдат оповестени идната седмица от министър-председателя Кириакос Мицотакис, продължава още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР