Здравният министър проф. Николай Петров присъства на Четвъртата годишна конференция

...
Здравният министър проф. Николай Петров присъства на Четвъртата годишна конференция
Коментари Харесай

Здравният министър реанимира пациент пред МЗ



Здравният министър проф. Николай Петров участва на Четвъртата годишна конференция „ Иновации и положителни практики в здравния бранш “. При откриването той показа прекарване от вчерашния ден, при което е трябвало да помогне като доктор.

Около 17:00 часа здравният министър е видял, че има кола за спешна помощ пред постройката. Той незабавно е слязъл, с цел да се опита да помогне. На улицата е имало примрял човек, на който незабавните медици са оказвали първа помощ. Мъжът е бил в сериозно положение. Правили са му сърдечен масаж. Той се включва да помогне и потегля дружно в екипа към най-близкото лечебно заведение. По специалност здравният министър е реаниматор. Линейката е пристигнала за 5 минути в пиков час, подчертал е министър Петров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Пациентът е откаран във ВМА. Оттам е признат в шокова зала. Започнали са дейности по неговото реанимиране. Тогава министърът си потегля. Малко по-късно, за жалост, пациентът умира.

След прекарването проф. Николай Петров разяснява, че по този начин постъпва всеки доктор. Той прикани медиите: „ Пишете за положителното. Хората имат потребност да чуват за положителните неща. Лошото убива “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР