Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че той и колегите

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че той и колегите
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Предлагаме локдаун от 27 ноември

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разгласи, че той и сътрудниците му от НОЩ оферират въвеждане на локдаун от 27 ноември. Това стана ясно по време на изключителния брифинг от Министерски съвет.

Министърът разгласи, че предлагането е на база науката и от тук насетне следва съдружен съвет в ръководещото болшинство, което да реши дали да утвърди предлагането.

„ Днес дружно с екпертите предложих тези ограничения пред министър-председателя и съдружните сътрудници. Предложих тези ограничения да влязат в деяние от петък (27 ноември). Първо предложих удължаваме на изключителната епидемиологична конюнктура с четири месеца. Второ - преустановяването на практиките и присъствени занятия в университети, учебни заведения и детски градини. Трето - прекратяване на всички спортни, културни и развлекателни мероприятия. Четвърто продължение на възбрана за визити на нощни заведения, питейни заведения, вариетета и други. Пето - прекратяване работата на заведения за хранене, кафенета, питейни заведения, сладкарници и други. Шесто - прекратяване на работата на всички нехранителни магазини, в това число и молове. Седмо - прекратяване се организирането на вътрешни и външни екскурзии, без ограничавания на публичния превоз. Ние не постановяваме локдаун, а имаме вяра, че всички дружно ще го наложим “, сподели проф. Ангелов.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР