Здравният министър на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви в понеделник,

...
Здравният министър на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Мат Ханкок: Доказателствата сочат, че ваксините са ефективни срещу индийския вариант на Covid-19

Здравният министър на Обединеното кралство Мат Ханкок съобщи в понеделник, че ранните доказателства сочат, че Covid имунизациите са ефикасни против вирусния вид B.1.617, прочут като индийския вид, оповестява Ройтерс.

Ранните индикации са, че имунизациите защищават възрастните хора против разновидността, открит за първи път в Индия, и че множеството от хората, приети в болница с Covid-19, не са били имунизирани, съобщи английският министър на опазването на здравето.

Ханкок сподели, че има 2323 доказани случая с разновидността B.1.617.2, а в северозападния град Болтън по-голямата част от 19-те, които са били приети в болница, не са били имунизирани, макар че са отговаряли на изискванията.

" Това демонстрира, че новият вид няма наклонност да прониква в по-възрастните имунизирани групи и още веднъж акцентира смисъла на имунизацията ", уточни той.

Говорейки пред Камарата на общините, Ханкок разяснява, че методът на държавното управление за справяне с " разновидностите горещи точки " е посредством внезапно повишаване на тестванията, добавяйки, че процесът на имунизации би трябвало да остане същия, като подсигурява, че хората са изцяло имунизирани или че тези над 50 са получили първата си доза.

Освен това той отхвърли апелите за увеличение на допустимостта на имунизацията за всички над 18 години във вирусните горещи точки, заявявайки, че " настоящите ограничения са се оказали ефикасни ".

Ханкок също по този начин повтори, че страната към момента е на път да отвори още веднъж до крайния период на 21 юни, само че призна, че това ще зависи от разпространяването на разновидността на ковид, който към момента може да се промени, призовавайки за нерешителност с облекчаването на рестриктивните мерки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР