Здравният министър има тежки финансови зависимости от фармацевтичния сектор. Това

...
Здравният министър има тежки финансови зависимости от фармацевтичния сектор. Това
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Онкологията: Здравният министър има тежки финансови зависимости

Здравният министър има тежки финансови зависимости от фармацевтичния бранш. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV доктор Стефан Константинов, който преди дни беше отхвърлен от поста шеф на столичната Онкологична болница.Той посочи, че има доказателства за думите си и може да ги даде, в случай че някой се интересува от тях.

По думите му претекстовете, с които е отхвърлен са безусловно несъстоятелни. Той твърди, че оставя болничното заведение в прелестно финансово положение – за 4 години са изчистени просрочените отговорности от 7 млн. лева За първи път е заплатен и налог на Столичната община – 1,2 млн. лева, посочи доктор Константинов.

Медикът разгласи, че знае и кой е подал а сигналът против – проф. Панайот Куртев, който е назначен на негово място отпред на Онкологията в София.

Д-р Константинов отхвърля да е непосредствен с ГЕРБ и посочи, че има другари в множеството партии.

Анонимният донос с известни създатели, който ангажира за четири месеца Вътрешен одит в Министерство на здравеопазването, Изпълнителна Агенция Медицински Надзор, Прокуратура, Министерство на вътрешните работи и куп други институции, е повода за моето уволняване. А откакто нищо не излезе от този труд за сметка на данъкоплатеца, Асена Стоименова (Сербезова) просто подписа документа за промяна на шефа и отпътува на заслужена отмора, написа преди дни уволненият шеф на Онкологията доктор Стефан Константинов в профила си във фейсбук.

Шефът на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология (УСБАЛО) доктор Стефан Константинов стана третият болничен началник в границите на три седмици, уволнен от здравната министърка в оставка Асена Сербезова в последните ѝ дни на поста. Той прекара пет години като шеф на Онкологията, откакто завоюва конкурс през септември 2017 година Заварва болничното заведение в извънредно неприятно финансово положение. Д-р Константинов бе и министър на опазването на здравето от октомври 2010 до март 2012 година в първото държавно управление на Бойко Борисов.

Новият шеф на Онкологията ще е проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР