Здравните власти в Пловдив са готови да подновят масовата ваксинация

...
Здравните власти в Пловдив са готови да подновят масовата ваксинация
Коментари Харесай

Пловдив се стяга за рестарт на масовата ваксинация

Здравните управляващи в Пловдив са подготвени да възобновят всеобщата имунизация на популацията от през днешния ден, заяви пред „ Марица “ шефът на общинската дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов.

За да тръгнат обаче операциите, през днешния ден се чака картбланш от Европейската организация по медикаментите за потреблението на препарата на „ Астра Зенека “, както и решение на кабинета. Британската ваксина беше краткотрайно спряна в доста страни от Стария континент, в това число и у нас, поради няколко смъртни случая след имунизация, за които се ревизира дали имат връзка с медикамента.

Ако Европа даде зелена светлина за сигурността от използване на „ Астра Зенека “, незабавно ще възобнови работата си и електронният портал за записване. Всички, които към този момент са се записали в него, ще бъдат известени по имейла или с есемес, в който ще бъдат посочени новият ден, час и място на имунизацията.

До края на седмицата се чака и солидна доставка от препарата на „ Модерна “. Вчера във видео диалог с шефовете на Европейската комисия и Европейския съвет министър председателят Борисов изиска и обезщетения за понижените доставки на ваксини у нас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР