Здравните власти в нидерландския град Утрехт предупредиха за нарастване на

...
Здравните власти в нидерландския град Утрехт предупредиха за нарастване на
Коментари Харесай

Мистериозната пневмония от Китай достигна Европа! Броят на болните деца расте

Здравните управляващи в нидерландския град Утрехт предизвестиха за повишаване на заболеваемостта измежду децата, което отразява сходна наклонност в Китай. Избухването на нов вирус, който бързо се популяризира в Китай, е обявено и в Европа. В Нидерландия се записват случаи на новото заболяване.

Експертите бързат да дефинират естеството на огнището на пневмония в елементи от Азия, защото лечебните заведения са затрупани от " младежи, които не са добре ", пише Mirror.

Експерти от Нидерландия в този момент споделят, че тревожната болест, която може да бъде животозастрашаваща, може към този момент да ги е достигнала.
Нидерландският институт за здравни проучвания заяви, че има повече пациенти с пневмония от предстоящото. Освен това по-голямата част от пациентите са деца на възраст 5-14 години. Според наличните данни почти 103 от 100 хиляди деца са диагностицирани.  Статистика на болесттите Статистика на болесттите
„ Това може да е локална сезонна зараза, която просто се е случила по същото време със болесттите в Китай ", сподели пред кореспонденти професор Иън Джоунс от университета в Рединг. „ Пневмонията може да има доста аргументи и се колебая, че може да бъде вярно оценена, до момента в който не бъде разбрано какво стои в основата й. "

Заради новия вирус лечебните заведения в Пекин са препълнени с пациенти с неидентифицирана форма на пневмония, а болести се оповестяват и в Ляонин. Международното сдружение по инфекциозни заболявания ProMED към този момент класифицира експлоадирането на незнаен вариант като зараза.
Специалистът по инфекциозни заболявания доктор Нийл Стоун показва, че някои хора, които се разболяват, нямат признаци, даже кашлица.
Световната здравна организация удостовери, че учи новия вирус и изиска подробна информация за епидемията.

„ СЗО изиска спомагателна епидемиологична и клинична информация, както и лабораторни резултати от групи заболели деца посредством механизма на Международните здравни правила “, сподели представител на СЗО.

СЗО също изиска спомагателна информация по отношение на нововъзникващите трендове при известни патогени, в това число грип, SARS-CoV-2, RSV и други
Представители на организацията поучават жителите на Китай да се придържат към превантивните ограничения за понижаване на риска от респираторни болести.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР