Здравните власти в Хонконг проверяват първи възможен случай на предаване

...
Здравните власти в Хонконг проверяват първи възможен случай на предаване
Коментари Харесай

В Хонконг проверяват възможно предаване на COVID-19 от домашни животни на хора

Здравните управляващи в Хонконг ревизират първи вероятен случай на предаване на новия ковид от домашни животни на хора , оповестиха осведомителните организации.

Инфектирана е служителка в зоомагазин. Жената е диагностицирана с разновидността Делта на COVID-19. Тази вариация не е записана в Хонконг повече от три месеца. Доминиращ там е Омикрон. Експерти считат, че служителката в зоомагазина може да се е заразила от хамстер, доставен от чужбина.

Положителни за COVID-19 са единадесет от тестванията на хамстерите в магазина. Инфектиран е и клиент на магазина, който е купил хамстер от него.

Направени са проби и на други животни, само че те са били негативни.

На конференция представител на локалните здравни управляващи акцентира, че няма доказателства инфекцията да се предава на хора от домашните животни, само че се подхващат превантивни ограничения .

От всички зоомагазини в Хонконг е изтънчено да предадат наличните хамстери за " хуманно " заличаване. Наскоро купилите сходни домашни животни също са призовани да ги занесат на санитарните служби.

Според локалните медии към две хиляди декоративни гризачи ще бъдат умъртвени. Преустановява се и продажбата и вносът на хамстери от чужбина.

" Собствениците на домашни любимци би трябвало да съблюдават добра хигиена, в това число да си измиват ръцете, откакто са пипали животните или са им давали храна. Избягвайте да ги целувате ", поучават от ведомството, отговарящо за земеделието. Собствениците на хамстери пък са призовани да не ги пускат на открито.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР