Здравните власти в Германия планират нови правила, според които неваксинираните

...
Здравните власти в Германия планират нови правила, според които неваксинираните
Коментари Харесай

Германия прекратява заплащането на карантина за неваксинирани работници

Здравните управляващи в Германия възнамеряват нови правила, съгласно които неимунизираните служащи няма да получат обезщетение, в случай че коронавирусните ограничения ги слагат наложително под карантина.

В план на документ написа, че разпоредбите ще влязат в действие най-късно от 11 октомври.

Въпреки че разпоредбите биха засегнали хората, които имат позитивен тест за вируса, те ще включат и тези, които се връщат от пътувания до страни, избрани за " високо рискови " във връзка с COVID-19, в това число Англия, Турция и елементи от Франция.

Критиците в Германия настояват, че разпоредбите ще бъдат еквивалентни на наложително имунизиране против COVID-19, защото доста служащи не могат да си разрешат да останат у дома без възнаграждение.

Законите, регулиращи поверителността на данните, са изключително строги в Германия заради историята на нацисткото и комунистическото държавно наблюдаване над жителите. Работодателите нормално нямат право да желаят от чиновниците си информация за техните здравословни проблеми.

Подобно на доста други европейски страни, в Германия имунизацията не е наложителна, само че управляващите подхващат ограничения, които основават от ден на ден неудобства на неимунизираните. Здравният министър на страната Йенс Щпан съобщи, че препоръчаните правила са въпрос на правдивост, добавяйки: " Защо другите би трябвало да заплащат за някой, който реши да не се имунизира? ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР