Здравните власти на Швеция обявиха, че вече не препоръчват ваксинация ...

Здравните власти на Швеция обявиха, че вече не препоръчват ваксинация

Швеция вече няма да ваксинира тийнейджъри срещу COVID-19

Здравните управляващи на Швеция оповестиха, че към този момент не предлагат имунизация против COVID-19 за здрави тийнейджъри на възраст от 12 до 17 години заради „ доста дребния риск “ от развиване на тежки форми на заболяването на тази възраст.

 

Мярката влиза в мощ от 31 октомври, прецизират в известие на РЗИ.

„ Решението значи, че от 1 ноември рекомендацията – и затова предлагането за имунизация – ще се ползва единствено за малолетни във високорискови групи за COVID-19 “, се споделя в известието.
 
В началото на септември Обединеното кралство от своя страна анулира рекомендацията си за имунизиране на деца под 11 години без здравословни проблеми.

 

„ Като цяло откриваме, че нуждата от лекуване, обвързвано с COVID-19, е била ниска при деца и младежи по време на пандемията и че също е намаляла след появяването на разновидността Omicron “, акцентира шведската здравна работа.

 

За тези над 18 години шведската рекомендация е за три дози ваксина.

В скандинавската страна четвъртата доза се предлага за над 65 години.

 

Швеция, която приложи тактика, която като цяло беше по-малко строга от други страни в Европа против COVID-19, означи леко нарастване на смъртните случаи през лятото, само че в този момент понижават.

 

След като беше над междинното равнище първоначално на пандемията, в този момент скандинавската страна записва по-малко смъртни случаи на 100 000 поданици от междинното за Европа, пише .

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

Източник: epicenter.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg