Здравните работници във Великобритания започнаха най-голямата си стачка в понеделник,

...
Здравните работници във Великобритания започнаха най-голямата си стачка в понеделник,
Коментари Харесай

Британски работници организират най-голямата стачка в историята на здравеопазването

Здравните служащи във Англия започнаха най-голямата си стачка в понеделник, откакто десетки хиляди медицински сестри и чиновници на коли за спешна помощ напуснаха в нарастващ спор за заплатите, което в допълнение натовари държавната Национална здравна работа (NHS).

Медицинските сестри и служащите в колите за спешна помощ стачкуват поотделно от края на предходната година, само че митингът в понеделник, включващ и двамата, най-вече в Англия, е най-големият в 75-годишната история на NHS.

Медицинските сестри също ще стачкуват във вторник, до момента в който личният състав на колите за спешна помощ ще напусне в петък, а физиотерапевтите в четвъртък, което прави седмицата евентуално най-разрушителната в историята на NHS, сподели медицинският шеф Стивън Поуис.

Здравните служащи упорстват за нарастване на заплатите, което отразява най-високата инфлация във Англия от четири десетилетия, до момента в който държавното управление твърди, че това би било непостижимо и ще докара до още покачвания на цените и на собствен ред ще докара до повишение на лихвените проценти и заплащанията по ипотечните заеми.

Около 500 000 служащи, доста от обществения бранш, проведоха стачки от предишното лято, засилвайки натиска върху премиера Риши Сунак да позволи разногласията и да ограничи разстройствата в публичните услуги като железници и учебни заведения.

Профсъюзът на Кралския лицей по медицински сестри (RCN) писа на Сунак през уикенда с молба да докара стачката на медицинските сестри „ до край “ бързо, като направи „ смислени “ оферти за възнаграждение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР