Здравните изисквания към хотелите, предназначени да предпазят гостите и персонала

...
Здравните изисквания към хотелите, предназначени да предпазят гостите и персонала
Коментари Харесай

Напрежение в Гърция - туристическият бранш счита правилата за COVID-19 за неизпълними

Здравните условия към хотелите, предопределени да предпазят гостите и личния състав от заразяване с COVID-19, са или неразбираеми, невъзможни за използване или просто прекомерно скъпи, с цел да бъдат устойчиви, съгласно туристическия бизнес и асоциациите в бранша в Гърция, написа " Катимерини ".
Един от най-големите проблеми, с които се сблъскват хотелиерите, е неразбираемата рамка за съдействие с лекарите. Въпреки че всеки хотел би трябвало да има доктор на място, не са взети поради какви медицински умения са нужни или какво ще бъде заплащането. Гръцка здравна асоциация се опита да в профил пропуските, като разгласява такси съгласно хотелската стая, които обаче не са обвързващи за лекарите, само че съставляват минимално условие, позволяващо надалеч по-високи такси, написа БГНЕС.
Един хотелиер показа, че някои лекари по островите този месец изискват по 100 евро на стая на месец, което значи разноски от 10 000 евро змесечно за хотел с потенциал от 100 стаи.
Въпросът е наложителен, защото мярката влиза в действие от събота. Припомняме, че хотелите са длъжни да си сътрудничат с доктор, който ще прави нужните проби и ще преглежда гостите, инфектирани с вируса или проявяващи признаци.
" Това не е работа на хотелиерите - и не трябва да бъде заради доста аргументи - да откриват, изследват и да се грижат за пациенти, инфектирани с COVID-19 ", написа в писмо, изпратено от хотелиерите до държавното управление. " Това е работата на публичните здравни организации. Ако смятате, че това е належащо за хотели над избран потенциал, изборът на доктор или втори здравен служащ би трябвало да идва от лист, който вие ще съставите, а разноските би трябвало да бъдат поети от държавния бюджет, а не от хотела ", прибавят те.
Хотелиерите също са загрижени за тестванията на инцидентен принцип, които се правят на летищата, съмненията в разноските за проби и незадоволителното образование на личния състав.
Междувременно фериботните компании също възразиха против изискванията, които им се постановат, заявявайки, че те са неефективни. Основните недоволства са свързани с ограничаването на потенциала от 60% - 65 % за стандартните фериботи и 50% за високоскоростните фериботи, както и наложителната приложимост на маски за лице даже в откритите пространства на борда.
Собствениците на фериботи настояват, че пониженият потенциал, който има за цел да обезпечи физическа отдалеченост, евентуално няма да отговори на търсенето през август. В същото време, единствено част от пасажерите употребяват маски. Други не носят маски на откритите палуби и отхвърлят да се преценяват с разпоредбите, предизвиквайки напрежение, което екипажите не могат да управляват.
Още: " Намаление на новите случаи на ковид в България, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР