Здравни инспектори също излизат на протест заради ниски заплати. Днес

...
Здравни инспектори също излизат на протест заради ниски заплати. Днес
Коментари Харесай

И здравните инспектори на протест за по-високи заплати


Здравни инспектори също излизат на митинг поради ниски заплати. Днес част от чиновниците в Регионалните здравни инспекции ще покажат недоволството си в границите на обедната си отмора. Други ще стачкуват алегорично - единствено с лентички на реверите си, съобщи бТВ. Всички това се случва точно на професионалния им празник.

" Много мъчно се оправяме с тези пари, изключително зимата, когато има огромни сметки за ток, съвсем повече от половината заплата отива за сметки. Всеки от нас има заеми, овърдрафти”, разяснява Валентина Георгиева, която работи в системата от 32 години. В момента заплатата ѝ е 520 лв..

Тя дава отговор за избран брой заведения и постоянно става обект на експанзия, изключително при инспекция за тютюнопушене в обектите. Понякога се постановат и инспекции през нощта – против в допълнение възнаграждение.

" Просто ми е неловко да кажа – 25 стотинки на час. Влизаме в казина, в които виждаме, че хората вкарват в машинките по 500, по 1000 лв., две наши заплати, ние работим от 22:00 до 24:00 ч. за 25 стотинки на час”, добавя Валентина.

Тя и сътрудниците ѝ са тесни експерти, по тази причина мъчно биха могли да си намерят друга работа. Разчитат на обещаното нарастване и се надяват то да важи за всички здравни инспектори.

Вчера от здравното министерство оповестиха, че чиновниците на РЗИ ще получат нарастване на заплатите със задна дата – от 1 януари. То е 18%, като по този начин междинната заплата на здравните инспектори ще се усили от 640 на 754 лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР