Здравната система на Чили е на ръба на пределите си

...
Здравната система на Чили е на ръба на пределите си
Коментари Харесай

Президентът на Чили смята, че здравната система на страната е пред колапс

Здравната система на Чили е на ръба на рамките си заради възходящия брой случаи на коронавирусна зараза. Това заяви президентът Себастиан Пинера, осведоми ТАСС.
" Чили е мощно ударен от втората вълна на вируса. Нашата здравна система уголемява своите граници и пациентите не престават да получават нужните грижи ", сподели той на конференция по случай започването на имунизационната акция, съобщи БГНЕС.
 Чили затваря границите за чужденци поради COVID-19 Чили затваря границите за чужденци поради COVID-19
Правителството на Чили реши да забрани влизането на чужденци в страната заради повишаването на новите случаи на коронавирусна зараза....
Пинера призна, че държавното управление " е позволило неточности " в битката против пандемията , само че сподели, че управляващите " в никакъв случай не са подценявали опасността " от ковид. Чилийското министерство на опазването на здравето съобщи, че 96% от отделенията за интензивно лекуване в страната са заети сега.
През последните седмици в Чили се следи нарастване на случаите на ковид. На 25-ти март управляващите оповестиха въвеждането на строга карантина в цялата столична област. Правителството реши да от 5-ти април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР