Здравната каса започна преговори по новия рамков договор. От фонда

...
Здравната каса започна преговори по новия рамков договор. От фонда
Коментари Харесай

В След новините: Възможно ли е премахването на дълбоките пороци в здравеопазването

Здравната каса стартира договаряния по новия рамков контракт. От фонда и от лекарския съюз имат кардинално предпочитание да се покачат някои от пътеките в детското и майчино опазване на здравето. А също и някои от дейностите да се извадят от лечебните заведения и да се понижат опциите за фиктивни хоспитализации.

За усъвършенстване на клиничните пътеки се приказва от десетилетия, кухите пътеки не са от през вчерашния ден, фиктивните хоспитализации са систематични и всеки министър или управление на каса са наясно с това.

Но от години никой не реагира да отстрани тези дълбоки пороци, към този момент и никой не се учудва от сходно безучастие в тази тенденция. Но свадите към Пирогов и Лозенец и поръчката и на служебния министър, даде очакване, че сегашните договаряния може и да са по-различни. Но за жалост нищо не вещае скорошна смяна, която пациентите да усетят. Най-малкото тъй като играчите са същите, а и някои от наредбите, които би трябвало да се трансформират са си същите. Каква друго, ще разберете след секунди в След новините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР