Здравната каса да поеме изработването на пълни протези за възрастните

...
Здравната каса да поеме изработването на пълни протези за възрастните
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: Подкрепа от държавата и за стоматолозите на първа линия

Здравната каса да поеме изработването на цялостни протези за възрастните хора предложи националният представител от Движение за права и свободи доцент доктор Джевдет Чакъров, зам.-председател на Здравната комисия в Народното събрание по време на второто четене на бюджета на НЗОК.

В множеството страни-членки на Европейския съюз на 5 години на хората, в случай че имат тотални протези и попадат в този обсег, им се разрешава дори да си ги възобновят. Ние поддържаме това мнение и в случай че през днешния ден това не се случи, ние ще създадем нашето предложение при актуализацията на бюджета, сподели доцент Чакъров.

Нашата угриженост е и за стоматолозите, които са на първа линия в битката с ковид. Всички други от здравната колегия получават някаква сума и по този начин е редно. Редно и правилно е хората които са на предния фронт, работят и избавят човешки животи, борят се, да бъдат правилно възмездени, сподели още националният представител от Движение за права и свободи.

Стоматолозите не получават такава добавка към възнаграждението си. Смятаме, че е редно и за тях да има поддръжка. Изчисленията демонстрират, че за задачата са нужни до края на годината 7,2 млн. лева, сподели доцент Чакъров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР