Здравейте, господин премиер – министър. Тия дни, макар и летни, са

...
Здравейте, господин премиер – министър.
Тия дни, макар и летни, са
Коментари Харесай

Здравейте, господин премиер – министър: Отвореното писмо на един потенциален турист

Здравейте, господин министър председател – министър.
Тия дни, въпреки и летни, са изпълнени със събития – то от небето ли не изтекоха дъждове, то от НAП ли не изтекоха данни… И макар тоя теч от горната страна, изпод и откъдето се сетите, една новина отекна и изтече с такова налягане, все едно бе създадена от небесната пароструйка на Великия систематичен админ, да се свети името му. Новината бе, че вие намерихте отговорен за чумата по прасетата у нас. И тоя провинен бе не различен, а клетите румънски туристи, които, по този начин да се каже, изумени от правосъдната промяна на Маковей и Кьовеши и обезумели от нея претичаха Дунава, носейки вирусът със себе си.
Господин министър председател – министър, думите ви ме накараха съществено да се замисля.

Това в последно време ми се случва все по – рядко, тъй като към вирусът на мисленето към този момент всички получихме устойчивост – толкоз доста мислихме, а толкоз малко неща се случиха, че към този момент не мислим – поемаме наготово смляна цялата информация, грижливо сдъвкана и изплюта за нас от уеб сайтове и вестници на двама олигарси, които враждуват между тях, имитирайки борба на гражданското общество против MAFIQTA.
Та се замислих над думите ви.
Прав сте.
За всичко са отговорни туристите.

Някога, при започване на 60 – те години на XX век с туристите у нас нахлу рока и се наложи комсомола да гони дръзки девойки, облекли къси поли, с цел да им бие печати по краката.
По същия метод се наложи, точно поради туристическите въздействия да бъдат гонени и младежи, пуснали по – дълги коси от стандарта – прическа вид бай Вълко Червенков след тридневен запой с Лаврентий Павлович Берия.
Така с туристите у нас се появи, въпреки и страхливо, жаждата за някакъв тип свободица – въпреки и дребничка – та се наложи не различен, а фамозният наш пръв държавен и партиен водач (знаете го, по едно време, преди старта на политическата ви кариера го охранявахте) бай Тодор Живков да прави Априлски пленуми, да афишира края на култа към личността и да поема курс към някакви промени (ся, какъв брой бяха същински тия промени знаем всички, само че, нали, обстоятелството си е факт).

После тая история с туристите не спря.
У нас идваха сръбски туристи и по този начин разбрахме, че там пънк и хеви метъл музиката е разрешена, че даже я дават по малкия екран.
У нас идваха полски туристи, и по този начин разбрахме, че в Полша се е появила Солидарност.
У нас идваха чешки и маджарски туристи и по този начин разбрахме, че има Имре Наги и Дубчек (на втория нашата ‚братска “ войска с наслада оказа помощ да влезе в затвора).
У нас идваха всевъзможни туристи, господин министър председател – министър.
И те донасяха всевъзможни „ вируси “ – на свободата, на изкуството без цензура, на „ упадъчния педантизъм “…а бе на всичко, което у нас бе оповестено за неприятно, злокобно, адско.

У нас, господин министър председател – министър всичко пристигна не от вътрешната страна – посредством действително осъзнаване и протест – а посредством туризъм.
Туристическа беше и перестройката през 80 – те години (Горбачов пристигна у нас на туризъм и съобщи, че стопира кранчето за СИВ), туристическа беше и демокрацията в края на 80 – те (няма пари от матушка Русь – няма и социализъм с човешко лице).
В тоя ред на мисли сте изцяло прав – през днешния ден за всичко са отговорни туристите.
А най – гадното, господин министър председател – министър е, че и ние пътуваме свободно.
И по този начин, пътувайки свободно, виждаме, че в другите страни – па даже и в прилежаща Румъния – държавните управления не се стискат да дават стотинки за просвета от богатата софра на държавния бюджет.

Не вярвате ли?
Попитайте културния си министър на кое място сме в Европа по пари за просвета.
Той надали знае отговора, само че най-малко може да попита ведомството си да му направи една разбивка.
Господин министър председател – министър.
Пиша ви, тъй като тая туристическа идея е доста вярна.
У нас достигнахме до равнище, в което за всичко можем да обвиним туристите.

„ Хакнаха Национална агенция за приходите – отговорни са естонските туристи, че ни заразиха с вируса на електронното държавно управление “.
„ Прецака ни се стопанската система – отговорни са китайските туристи, че заразиха всички с вируса на евтината работна ръка “.
„ Фолксваген няма да идва у нас “ – отговорни са турските туристи, че дадоха обещание на германците по – евтина саралия и кюнефе, в случай че си построят заводите там.
Въобще, за всичко са отговорни туристите.
У нас туристи – колкото пожелае човек.

Даже изборите се вземат благодарение на по този начин наречения „ избирателен туризъм “…
Но вие това го знаете по –добре от някакъв си пролетарий от Кюстендил, обитаващ ипотекирана панелка в Младост 4.
Господин министър председател – министър.
Все отново има и една добра вест.
Тази година туристите никак ги няма.

Бях на нашето Черноморие близо 10 дни – на турне с един недодялан оркестър, тъй като моята задача е да оказвам помощ с каквото мога ( в тази ситуация – в двете си ръце на пианист) на дребните оркестри, които оцеляват макар системата, основана от вашите специалисти.
Видях какво се случва в Бяла, Поморие, Китен, Лозенец, Царево, Обзор.
И да, туристите са все по – малко – не без напъните на съдружният ви сътрудник чичо Валери, който реши да приложи в ръководството на страната желанието нощните заведения да имат работно време като по времето на социализЪма с човешко лице (виж „ печати по краката “ по – горе в текста).

Добрата вест, господин министър председател – министър е, че още няколко години ръководство в тоя жанр и у нас няма да идват никакви туристи, камо ли румънски такива.
И тогава никакви вируси няма да се появяват на нашата дребна и стерилна територия.
От друга страна, господин министър председател – министър ние, с по една раничка на гърба най – евентуално, чисто по туристически ще се изнесем, с цел да не пречим на мъдрите решения на вашият екип.
И без това няколко милиона от другояче не изключително огромното ни население към този момент ги няма.
И когато ние се превърнем в туристи, тук ще стане такова, каквото би трябвало да бъде – спокойно, свободно.
МИРНО!
СВОБОДНО!
МИРНОООО!
СВОБОДНООО!
Венци Мицов
Инфо: СВОБОДНО СЛОВО

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР