Здравето на зъбите на домашния ни любимец е от съществено

...
Здравето на зъбите на домашния ни любимец е от съществено
Коментари Харесай

Защо е важно да се грижим за зъбите на домашния ни любимец

Здравето на зъбите на домашния ни любим е от значително значение за общото му благоденствие и качество на живот. Много притежатели на домашни животни постоянно подценяват смисъла на грижата за устната хигиена на своите кучета и котки.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW    

В тази публикация ще разгледаме за какво е толкоз значимо да се грижим за зъбите на нашите домашни любимци и по какъв начин можем да ги поддържаме здрави.

Здравите зъби значат по-дълъг живот

 Защо е значимо да се грижим за зъбите на домашния ни любим Защо е значимо да се грижим за зъбите на домашния ни любим

Здравите зъби на вашия домакински любим са ключът към дълъг и благополучен живот. Проблеми с устната хигиена могат да доведат до съществени здравни проблеми, които могат да съкратят живота на вашия любим. Зацапването на зъбите, възпалението на венците и други устни болести могат да бъдат мъчителни и да доведат до болести на сърцето, бъбреците и други органи.

Предотвратяване на неприятен мирис

Лошият мирис при домашния ви любим не е единствено противен за близките, само че може да бъде и симптом за устни проблеми. Грижата за зъбите и венците може да предотврати неприятния мирис и да направи вашия домакински любим с прелестно пресен мирис.

Поддържане на способността им за хранене

Здравите зъби са от значително значение за способността на домашния ви любим да се храни обикновено. Проблеми с устната хигиена могат да провокират болки при хранене и да доведат до недохранване. Поддръжката на здравите зъби на вашия любим подсигурява, че те могат да се любуват на храната без спънки.

Спестяване на разноски за лекуване

Профилактиката и постоянните грижи за зъбите на вашия домакински любим могат да ви спестят обилни разноски за лекуване на устни болести в бъдеще. Ветеринарните визити за разчистване на зъби и грижа за устната хигиена са по-малко скъпи и по-малко стресиращи от лекуване на съществени устни проблеми.

За да се грижите за зъбите на вашия домакински любим, включете следните действия в ежедневната грижа:

Редовно разчистване на зъбите със специфична четка за домашни любимци и зъбна паста за животни. Профилактика с дентални играчки и храни, предопределени за поддържане на устната хигиена. Редовни ветеринарни прегледи и разчистване на зъбите.

Здравето на зъбите на вашия домакински любим е основен фактор за общото му благоденствие и дългоденствие. Инвестирането в грижа за зъбите е инвестиция за благополучен и здрав живот за вашето животно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР