Здравето на Стефан Данаилов напоследък е все по-колебливо. През последния

...
Здравето на Стефан Данаилов напоследък е все по-колебливо. През последния
Коментари Харесай

Стефан Данаилов на легло! Актьорът е много зле със здравето

Здравето на Стефан Данаилов в последно време е все по-колебливо. През последния месец огромният български артист не е излизал въобще от вкъщи си, тъй като не се усеща във форма, научи „ ШОУ ”. Близки до него споделиха пред националното издание, че Ламбо все лежал, тъй като нямал мощ да си стои на краката. А когато въпреки всичко трябвало да организира значими настоятелен срещи, го правел в домашна конюнктура поради неспособност за друго.

Списъкът със болести на Данаилов по никакъв начин не е пай за жал. Той страда от Паркинсон, който потегля от елементарен тремор на ръцете, разясняват хора от близкото обграждане на артиста. Става дума за двигателно разстройство, което в началото засегнало едната му ръка, а след това и другата. В момента за огромния артист не е по никакъв начин елементарно даже да държи чашата си с вода, тъй като ръцете му треперели. Затова и Мастера, както го назовават от години студентите му, разчитал съвсем напълно на своята домашна помощница, която вършела всичко – от почистването на просторния му дом, до организацията на срещите му.



Любимият на генерации артист от години има проблеми и с лимфома. Затова и студентите му от НАТФИЗ постоянно вървят на лекции в дома му.

Ламбо се доверява напълно на известния невролог акад. Лъчезар Трайков, който го лекува от години. Същият му предписва най-новите лечения и най-модерните медикаменти за битката с заболяването на Паркинсон.

Извън чисто физическите проблеми, атакували здравето на огромния артист, на чисто психическо равнище доста го тормози и пречупва и загубата на сестра му Росица, както и на брачната половинка му Мария преди този момент. Напоследък постоянно си правел и чисто човешки равносметки – една от тях е, че откакто се влошило здравето му, огромна част от хората, които наричал свои другари, фрапантно се редуцирали. „ Сега моите другари са доста по-различни. Повечето близки са ми докторите. И тъй като един лекар постоянно има отношение към изкуството, киното и театъра, са ми доста по-интересни ”, споделя Данаилов. И прибавя: „ Не поддържам връзка доста с моите сътрудници. Там имат някакви особени връзки. И доста рядко се слушам с тях. А пък и не желая да ме съжаляват ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР