Здравеопазването е, за да ни помогне да живеем по-дълго и

...
Здравеопазването е, за да ни помогне да живеем по-дълго и
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Здравеопазването трябва да ни помага да живеем по-дълго

Здравеопазването е, с цел да ни помогне да живеем по-дълго и в по-добро здраве, всичко останало е функционалност. Лоша процедура е да се ръководи ситуитивно, при проблем. Това което не свършваме като лекари рефлектира върху хората. Всеки става пострадал. Това сподели някогашният здравен министър Таня Андреева в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Според предесдателя на центъра за отбрана правата в опазването на здравето Стойчо Кацаров има съображение да приказваме за неприятно харчени пари в опазването на здравето. Според него общественият запас би трябвало да е по-голям. „ Ако държавното управление желае да реши този проблем това няма да стане с спомагателни пари, а с промяна “.

Андреева добави че има интервенция на страната да се наложили изкуствени ограничавания на оказването на здравна помощ на пациентите. „ Когато има избрани цени на клиничните пътеки и предели няма по какъв начин шефовете да извадят още пари. Ако желаят да има повече пари за заплати те би трябвало да преминат по механизмите за финансиране на лечебните заведения “.

„ Никой към момента не е определил един доктор и една здравна сестра против какво заплащане работят. Заплатите се дефинират от мениджмънта на лечебното заведение според от приходите. Не е ясно на какъв принцип се разпределят бюджетите на лечебните заведения. Освен това качеството и отговорността към лекуването на пациентите не са в директна взаимозависимост “, означи още Таня Андреева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР